- Ta družinska restavracija, ki se nahaja na najlepši plaži Formentere, ponuja sveže in okusne dobrote iz okolice. Specialitete Juana in Andree imajo ves okus po morju, restavracijske mize pa stojijo na pesku, ki ga hladi senca terase. Restavracijo Juan y Andrea, ki se nahaja v ...
- Snack Bar Rio, ki ga vodi družina Pellizzer, zaradi katere je La Puntulina postala tako steber lokalne kulinarične scene, je pravo presenečenje, saj je skoraj vse prej kot bar s prigrizki. Tukaj se borite z jastogi, se zataknete v fine ribe ali uživate v krožniku popolno pripr...
- Regent Porto Montenegro prinaša mešanico miline in glamurja na čudovite obale Jadrana. Eleganten hotel z italijanskimi vrtovi ohranja duh starodavnih časov tega podnebja, prinaša vse nianse veličastnih italijanskih palač, ki so prisotne v tej regiji in svetovno znano gostoljub...
- Pripravite svoje brbončice na kulinarično popotovanje brez primere, saj MayaBay, odlična fine dining restavracija s francoske riviere, razširja svojo gostoljubnost na dih jemajoče obale Porto Montenegra. Težko pričakovano odprtje najnovejše mednarodne lokacije MayaBay je oblju...
- Casa Jondal, ki jo nekateri štejejo za najboljšo restavracijo na otoku, je zagotovo ena najbolj ekskluzivnih restavracij, ki se nahaja v središču istoimenske plaže. Zmagovalna kombinacija izjemne kakovosti hrane in odlične lokacije, v obeh lahko uživate, medtem ko sedite na ču...
- Vse se je začelo leta 1976, ko je Wolfgang Schroeter začel majhen posel z jeklom, oziroma s proizvodnjo jeklenih mrež v Kanadi. V tistem času, si nihče ni mogel predstavljati bleščeče prihodnosti, ki je čakala Wolf Steel Ltd., kasneje tudi Napoleon Fireplaces in Napoleon Gourm...
- Gostilno Pr' Kopač pozna praktično vsak Ljubljančan in okoličan. Tradicionalna gostilna, ki slovi po najboljšem pohanem piščancu daleč naokoli pa ni le to. S časom so prisluhnili tudi modernejšim smernicam in tako je danes na njihovem jedilniku več kot...
- Agencija Auto Sport Adria je bila ustvarjena, da bi posredovala doživetja, ki nastanejo pri vožnji superšportnih vozil, tudi ko so ta parkirana. Zato posvečajo veliko pozornost vsemu, kar občutite, ko izstopite iz svojega Audija RS, Porscheja, Lamborghinija ali na primer Bentl...
- Restavracija Spinnaker, gastronomska pustolovščina onkraj poznanih okusov in vonjav, ki se nahaja na obali starega mestnega jedra v Poreču, očara z elegantno postrežbo, široko vinsko karto in natančnimi kuharskimi mojstrovinami Gorana Hrastovčaka. Preden je Goran postal chef v...
- Očarljiv butični hotel Armerun se nahaja v osrčju starega mestnega jedra Šibenika, na obali šibeniške rive, 300 metrov od katedrale sv. Jakova in ponuja zavidljiv razgled na Šibeniški kanal. Elementi dominikanskega samostana iz 15. stoletja so popolnoma integrirani v notranjos...
- Hotelska skupina Casa del Mare je vodilna črnogorska blagovna znamka majhnih luksuznih hotelov, ki neguje lokalne vrednote, kakovost storitev, gostoljubnost, gastronomijo, ohranjanje tradicije in kulture, a tudi sodobne trende, kot nepogrešljive elemente nove dobe. V nenehnem ...
- Agencija Auto Sport Adria je bila ustvarjena, da bi posredovala doživetja, ki nastanejo pri vožnji superšportnih vozil, tudi ko so ta parkirana. Zato posvečajo veliko pozornost vsemu, kar občutite, ko izstopite iz svojega Audija RS, Porscheja, Lamborghinija ali na primer Bentl...
- Vrhunske sestavine, sezonska ponudba in širok izbor lokalnih vin, tako bi na kratko lahko opisali restavracijo Topli val, ki se nahaja v hotelu Hvala v Kobaridu. Njihova kuhinja...
- Stolp strelcev na Ljubljanskem gradu prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Ekskluzivnemu prostoru se je pred leti pridružil še chef Igor Jagodic, ki je izkušnje pridobival po svetu, tudi v restavracijah s tremi Michelinovimi zvezdicami. In kljub temu, da Igor in njegov ...
- Turistična kmetija Tončić se nahaja blizu Zrenja, vasice čisto blizu meje, nedaleč od Oprtalja. Zapomnili si jo boste po enkratni preprosti, tradicionalni, kontinentalni istrski kulinariki, po enkratnem pogledu na prašiče in svinje, ki zobajo zrnje v štalah pred domačijo in po...
- Družina Kaval Group slovi po vrhunski kulinariki, srčnih in predanih zaposlenih, ki poskrbijo za nepozabna doživetja ter številnih izjemnih nagradah in priznanjih. Sleherni član Kavalove skupine ima svojo prepoznavno zgodbo in edinstveno dušo. Vsem pa je skupna strast do kul...
- Nekoč kultna železarna Mikačić, danes moderna dalmatinska konoba. Bokeria vas bo zvabila s svojimi barvami, mediteranskimi okusi in dalmatinskim utripom na edinstven, živahen trg. Če iščete kraj za uživanje v preprosti, kakovostni hrani in dobrih vinih, je Bokeria pravo mesto ...
- Verjamem, da ni Ljubljančana, ki ne bi poznal legendarne gostilne Čad pod Rožnikom, ki je s tradicionalno balkansko kuhinjo navduševala že v bivši Jugoslaviji, pekovske korenine pa segajo celo v leto 1889. Toda danes Čad ni le to, na kar pomislimo ob tej besedi. Danes je tudi ...
- Restavracija Viking se nahaja na atraktivni lokaciji v Limskem kanalu, v nedotaknjenem naravnem rezervatu na zahodni obali istrskega polotoka, kjer so doma ostrige in druge školjke. Restavracija spada med najboljše restavracije v Istri in za to je veliko razlogov. Če se sprašu...
- Stara gostilna je ena najstarejših gostiln Piranu, a s svežo zgodbo in novim konceptom. Skrita je med slikovitimi piranskimi hišami, le korak od piranske promenade in vrveža. Njen prepoznavni atrij je kot steklena vitrina, ki nagovarja le poznavalce, poleti pa gostom omogoča, ...
- V rojstni vasi slikarja Ivana Groharja Spodnja Sorica stoji ekološka kmetija Tolc, ki je leta 2019 postala gostilna s prenočišči, slovi po družinskem gostoljubju in odlični slovenski kulinariki. Pod Tolčevo streho se nahajajo odlična slovenska gostilna s posebnimi gostilniškim...
- V osrčju vinorodne briške pokrajine, v vasi Medana leži domačija Belica. V čudovitem ambientu vas pričakujejo, da se prepustite užitkom hrane, izboru vrhunskih vin, degustacijam in udobni nastanitvi. Za...
- Gostilna Jež, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo, je med svoje zidove spustila modern gastronomski utrip. Še vedno so zavezani lokalnim dobaviteljem in sestavinam, vsakodnevno pa pečejo tudi svež kruh. V delo gostilne so danes vpete tri generacije, mati, ki v ozadju ku...
- Potepanje po hrvaški Istri ne bo popolno, če ne boste zavili v konobo Stari podrum, ki se nahaja v dolini pod Momjanskim gradom v notranjosti hrvaške Istre. Tam lahko okušate izvrstno tradicionalno istrsko kuhinjo, po kateri je lastnica in kuharica Mira Zrnić znana že vrsto le...
- Cortina d'Ampezzo ni le tipično smučarsko letovišče. Medtem ko si tu lahko privoščite dobro in razgibano smuko, to majhno mesto v središču Dolomitov slovi predvsem po tem, da je pravo kulinarično stičišče – kjer pred smučanjem zasijeta vinarstvo in kulinarika. ...
- V letu 2020 se je začela pisati zgodba Restavracije Situla s pečatom Hiše Fink pod eno streho. Nova restavracija v starem mestnem jedru Novega mesta je doživljajska brezglutenska restavracija, delikatesa in vinoteka, začinjena z nostalgičnim pridihom in novodobno popup gostiln...
- Idilično istrsko mestece Rovinj goste že nekaj let vabi tudi s pestro gastronomsko ponudbo. Največji ponudnik turističnih storitev na najvišjem nivoju, družba Maistra pa je letos naredila še korak naprej. Sklenili so namreč sodelovanje z restavracijo Agli Amici, ki jo v predme...
- Konobo Nono najdete v vasi Petrovija, nedaleč od Umaga. Tam lahko uživate v vrhunskih kulinaričnih specialitetah in prijetni domači istrski atmosferi pod taktirko Edija Prodana z družino. Nas je vsekako...
- Francoski kulinarični vodnik Michelin je prvič v zgodovini Furlanije – Julijske krajine leta 2012 dodelil drugo Michelinovo zvezdico restavraciji Agli Amici, kar je poneslo družinsko restavracijo z imenom »Pri prijateljih« v sam vrh italijanske kulinarike. Seveda pa je ta rest...
- Takoj čez italijansko mejo se nahaja kar par izjemnih restavracij z Michelinovo zvezdico. Tokrat smo obiskali restavracijo Harry's Piccolo v Trstu, ki je lastnica 2 zvezdic in podružnica znamenite beneške restavracije Harry's Bar, ki jo je že leta 1972 odprl legendarni Arrigo ...
- Stolp strelcev na Ljubljanskem gradu prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Ekskluzivnemu prostoru se je pred leti pridružil še chef Igor Jagodic, ki je izkušnje pridobival po svetu, tudi v restavracijah s tremi Michelinovimi zvezdicami. In kljub temu, da Igor in njegov ...
- Restavracija Dam in njen chef Uroš Fakuč že vrsto let navdušujeta z izvirnostjo in velikim občutkom za pripravo hrane na visokem nivoju. Ves trud je bil letos poplačan tudi z eno Michelinovo zvezdico, ki je v Novo Gorico pripeljala še več gostov. ...
- Če vas pot zanese v Maribor in če si zaželite prvovrstne jadranske kuhinje ob pogledu na reko Dravo in mariborsko Pohorje, morate nujno obiskati restavracijo City Terasa, ki se nahaja v samem centru mesta, v hotelu City. Ta prostor je stičišče odlične jadranske kulinarike, ka...
- Šestnajst let je, odkar je družina Polenec prevzela kranjske Brione. Ni jih težko najti, kajti ta restavracija, ki ima pripojen bistro s slaščičarno in kavarno, stoji v neposredni bližini knjižnice, gimnazije in občine. Medtem ko je v restavraciji chef tomaž Polenec, v slaščič...
- Konec julija je v vasi Osp pod kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, svoja vrata odprla nova 4-zvezdična butična namestitev, posest Villa Majda. Villa Majda je namenjena vsem tistim, ki cenijo preživljanje prostih trenutkov v neposredni bližini narave in obožujejo pris...
- Gostišče Vračko je gostišče z dolgoletno tradicijo, z začetki v letu 1908. Zgodba, ki jo pišejo, je edinstvena. To je družina, ki ji je ljubezen do gostinstva in vinogradništva v krvi, saj se s tem ukvarjajo vse življenje, že četrto generacijo....
- Gostilna Jakob Franc ima zelo preprosto vizijo, v centru Ljubljane ponuditi vrhunsko pripravljene slovenske klasične jedi iz najkakovostnejših sestavin. Glavne zvezde bogate ponudbe so krškopoljski prašički z lastne farme na Krškem polju in obsežna vinska karta, ki bo navdušil...
- Hiša Denk je restavracija, v kateri družinsko tradicijo nadgrajuje predrznost mlade generacije. Chef Gregor Vračko, lastnik Michelinove zvezdice, se s svojo ekipo pri ustvarjanju svojstvene kulinarike obrača k danostim naše pokrajine in brska po preteklosti, da bi izpolnil svo...
- Gostilna Pri Lojzetu ima dolgo tradicijo, saj je bila prvič omenjena že konec 18 stoletja. Družinska gostilna je skozi leta vipavsko kulinariko negovala in jo že pred dobrim desetletjem povzdignila na raven najboljše kulinarike v Sloveniji. Sledil je čas, ko so se iz Dornberka...
- Tisti, ki imajo radi le termično obdelano hrano, so prikrajšani za elementarne okuse morja, zato je pri Čoku začetek navadno surov. Školjke, recimo Jakobove pokrovače, kaneštrele ali ostrige iz morja pred mestom so le odprte in dobro ohlajene. Koliko limone in koliko olja je j...
- V osrčju vinodrodne briške pokrajine, v vasi Šmartno stoji obnovljena stara domačija Hiša Marica. V čudovitem ambientu vas pričakujejo, da se prepustite užitkom hrane, vrhunskim vinom, degustacijam in udobni nastanitvi. Hiša Marica s sedmimi idiličnimi sobami, kjer boste udobn...
- Znamki Valamar Collection Hotels in Valamar Collection Resorts predstavljajo tisto najboljše, kar lahko Valamar ponudi. Valamar Collection Hotels je kolekcija hotelov, kjer ima vsak hotel edinstven karakter in zgodbo, originalnost pa prepoznamo v detajlih sodobnega dizajna, im...
- Ideja za ta edinstveni bistro v Kopru se je razvila iz zgodbe »organiziran kaos«, torej džungla v polnem pomenu besede. Mladi lastniki Aljoša, Marko in Jaš so želeli povezati vinsko in koktajl zgodbo z zanimivimi krožniki, kar za slovensko gostinstvo ni značilno. V večini prim...
- Posestvo Meneghetti se nahaja na čudovitem Istrskem polotoku, neposredno nasproti Benetk in prečudovitega brionskega otočja. Sledi tradiciji proizvodnje vina in olivnega olja, ki je v Istri prisotna že od časa rimskega cesarstva. Vino so začeli pridelovati že davnega leta 1853...
- Restavracija Plavi podrum v Voloskem poleg Opatije je najstarejša restavracija obmorske promenade s tradicijo, dolgo več kot sto let, in glavnim motom: sveža, vrhunska kvarnerska kulinarika. Zadnja leta pod vodstvom lastnice in someljejke Danijele Kramarić ponuja najboljše sve...
- Istra je lepa in gostom privlačna skozi vse leto, saj poleg svoje obale in morja ponuja pestro in zanimivo kontinentalno ponudbo. Slikovita stara mesteca , neokrnjena narava ter kulinarična in vinska ponudba privabljajo množice. V severni Istri se na 277 metrov visoki vzpetini...
- V Istri je v malem mestecu Brtonigla družina Fernetich leta 2004 odprla enega najlepših avtentičnih malih družinskih hotelov z restavracijo na Hrvaškem, ki je svoj uspeh doživel zahvaljujoč pozornosti do najmanjšega detajla, popolnostjo in s samim stilom, ki odraža istrsko tra...
- Gostilno Pr' Kopač pozna praktično vsak Ljubljančan in okoličan. Tradicionalna gostilna, ki slovi po najboljšem pohanem piščancu daleč naokoli pa ni le to. S časom so prisluhnili tudi modernejšim smernicam in tako je danes na njihovem jedilniku več kot le ponudba domačih jedi....
- Eksotične rastline, v zraku prepletajoči se zvoki narave in glasbe, prostori polni umetnosti in relikvij, ki vznemirjajo domišljijo ter lokalni vonji in okusi, ki omamljajo čute. Tako bi lahko opisali raj na Palmižani na otoku Sveti Klement, ki ga družina Meneghello že več ko...
- V Vipavski dolini se mad Ajdovščino in Gorico na robu vasi Zalošče, sredi vinogradov nahaja posestvo Saksida, ki slovi po izvrstni kulinariki in odličnih vinih. Tam si boste oddahnili in uživali ob tradicionalnih vipavskih jedeh s pridihom sodobnosti ter odličnih vinih pridela...
- Gostilna Vovko je hiša, kjer več kot 40 letno družinsko tradicijo nadaljujeta Rok Vovko z ženo Manco. Začetki gostilne segajo v leto 1977, ko sta ustanovitelja, Rokova starša, Marina in Anton Vovko odprla vrata svoje hiše gostom, ki so bili željni odlične hrane, rujne vinske k...
- V istrski vasi, ki ima samo tri prebivalce, je svoje mesto našel San Canzian Village & Hotel. Edinstven koncept, ki spaja kulturo, moderno umetnost in vpliv lokalnega dizajna, nudi svojim gostom individualni pristop in vrhunsko uslugo hotela s 5 zvezdicami. San Canzian raz...
- Domačija Majerija poleg družinskega doma zajema še prostore, namenjene gostom, ki iščejo mir, naravo in pristno kmečko okolje. Primerna je za vse, ki iščejo prijetno doživetje daleč od mestnega vrveža in hrupa. Idilično okolje vas bo zasanjalo v preteklost in vas napolnilo z m...
- V veličastni naravi, na območju Triglavskega narodnega parka, se nahaja penzion Milka, v sklopu katerega je tudi odlična restavracija, ki jo že nekaj časa vodijo Jan, Nina in Miha. Mlada ekipa z vso svojo predanostjo in ljubeznijo do dobre hrane razvaja najbolj zahtevne goste....
- Na koncu slovenskega morja, med Sečo, Sečovljami in Kanegro, že 16. leto plava in živi ribji vrt Fonda. Začetek je bil osnovan povsem ekološko s poudarkom na kar se da trajnostnem odnosu do morja, narave in eko sistema ter pripadnosti naravi. Družinski koncept ribogojnice je p...
- Nadvse pričakovani One&Only Portonovi v Črni gori bo kmalu pričakal svoje prve goste. To ultraluksuzno letovišče bo prvi One&Only resort v Evropi in kani postati najsodobnejša destinacija na Jadranu. To vrhunsko letovišče bo ponudilo tudi »Chenot Espace« - prvi wellnes...
- Burja je univerzalni nož za pršut, kovan v japonskem kovaškem mestu Seki iz japonskega jekla, ki je do zadnje malenkosti optimiziran za rezanje pršuta, zaradi tršega fleksibilnega rezila pa bo primeren tudi za razrez drugih večjih suhih mesnin in večjih pečenih kosov mesa. Nih...
- Trst je bil za Habsburžane in Avstro-Ogrsko od nekdaj pomembno pristanišče za kavo. V tej večstoletni tradiciji so od nekdaj pomembno vlogo igrali tudi Slovenci. Danes ni nič drugače! Morda najzanimivejši slovenski tržaški igralci s kavo so v družbi Vidiz & Kessler, ki pra...
- Na obali idiličnega mesteca Volosko pri Opatiji je v prostorih nakdanje gostilnice Ivka dve leti nazaj odprla vrata Ostaria Veranda. Lastnik poznane konobe Tramerka, Kristijan Ivančić je v sodelovanju z Robijem Cappellijem z Lošinja odprl povsem prenovljen prostor z odlično ku...
- Septembra so se na Ljubljanskem Gradu odprla vrata nove Grajske Vinoteke Strelec, ki zaokrožuje grajsko vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in grajskem vinogradu. Pogumno in smelo sta se z vso odgovornostjo in spoštovanjem do Ljubljanskega gradu in vin iz vseh sl...
- Nedaleč od Opatije se nahaja kraj Lovran, katerega ime so daleč naokoli ponesli znameniti lovranski maroni. Od letos dalje pa boste to mestece na vzhodni obali Istre lahko povezovali tudi z vrhunsko kulinariko priznanega chefa Roberta Benzie, ki je tam odprl restavracijo Ganeu...
- V majhni vasici Plešivo v Goriških brdih, ki se nahaja le par kilometrov stran od Medane, stoji hram kulinaričnih dobrot s prenočišči, ki ga vodita Nejka in Uroš Klinec. Restavracija s prenočišči in bazenom ponuja pogled na okoliške vinograde in sadovnjake. Opremljena je v dom...
- Začetki golfa na Bledu segajo v davno leto 1937, ko je bila tam odigrana prva uradna igra golfa na igrišču z devet luknjami, kar je oznanilo rojstvo golfa na tem območju. Po prvi svetovni vojni si je namreč takratni Jugoslovanski kralj Aleksander Karađorđević izbral Bled za sv...
- Ošterija Debeluh se nahaja na edinstvenem sotočju dveh rek, na meji dveh držav in na stiku dveh pokrajin, kjer se tradicija in ustvarjalnost zlijeta v eno, zato ni nenavadno, da chef Jure Tomič črpa sestavine prav iz lokalnega okolja ter se jim z ljubeznijo posveti v iskanju č...
- Aparthotel Triglav se nahaja v idilični bohinjski vasici Stara Fužina, ki je na robu tako imenovanega jezerskega polja. Bližina in pogled na bohinjsko jezero sta v vseh letnih časih božansko pravljična. Kot ste najverjetneje že prebrali, je novi lastnik v kratkem času prenovil...
- Blejsko jezero je čudovito v vsakem letnem času in zato privabi mnogo obiskovalcev od blizu in daleč. Hotel Adora na Bledu je eden tistih krajev, kjer lahko resnično živite svoje sanje. Gostoljubna lastnica Nina Čelesnik svoje goste razvaja in jim daje občutek domačnosti v eni...
- Restavracija Tabor leži v osrčju zelene Gorenjske v vasici Podbrezje. Tradicionalno prepoznavno ime, odlični okusi in individualnost so le delčki, ki sestavljajo ime in podobo vrhunske restavracije, ki je zdaj že nekaj let deluje pod budnim očesom domačinke Mateje Markič in ch...
- Če ste med tistimi, ki iščejo razkošen dopust na hrvaški obali Jadranskega morja, je za to prava izbira butični hotel Alhambra z vilo Augusto. Alhambra predstavlja idealno kombinacijo razkošja z odtenkom nekega drugega časa, ki z visoko usposobljenim hotelskim osebjem zadovolj...
- Boutique Hotel Boškinac, ki stoji na polju, 700 metrov od morja in 2 je kilometra oddaljen od Novalje, je po zaslugi Borisa Šuljića nastal pred 16 leti, je letos doživel temeljito prenovo. V svoji ponudbi ima osem prostornih sob in tri apartmaje, vrhunsko restavracijo, konobo ...
- Na Gospodarskem razstavišču je vrata odprla Gostilna pri Trubarjevi mami, kjer se v kletnih prostorih dvorane Jurček kuha po domače. Strežejo se slovenske avtohtone jedi, se še spomnite golaža slovenske divjačine, pečene jagnječe krače z domačimi gomolnicami, pečene krvavice i...
- Restavracija Baita Fraina se nahaja v znameniti Cortini d'Ampezzo v italijanskih Dolomitih, dvignjena nad mesto s prečudovitim pogledom na okoliške hribe. Te restavracije, ki jo vodi družina Menardi se ne obišče le mimogrede, za hiter obrok, ampak se morate tam prepustiti in ...
- Lani so v luksuznem prostoru hotela Bellevue na Malem Lošinju odprli novo japonsko restavracijo Matsunoki. To je fuzijska restavracija, ki nudi tradicionalno japonsko kuhinjo, v kateri se spajajo originalne japonske sestavine s svežimi mediteranskimi iz lokalne ekološke pridel...
- Alta Badia je zopet dokazala, da sodi po gastronomski, enološki in nenazadnje tudi smučarski plati v sam svetovni vrh. O gastronomskih prireditvah v tem čudovitem južnotirolskem turističnem središču smo že veliko pisali. Tam namreč že vrsto let pripravljajo dogodke, povezane ...
- Lani je mlada kreativna ekipa s Hvara, ki v Jelsi vodi uspešen burger bar Flying Pig, v Zagrebu odprla restavracijo z imenom Beštija. Skrita je v dvorišču ob Masarykovi ulici v samem centru in je kmalu po odprtju naletela na veliko odobravanje Zagrebčanov, ki tam lahko uživajo...
- Gostilna Kovač je znana ljubljanska gostilna, ki že dolga leta slovi po odlični kulinariki in pristnem gostoljubju. Sem radi zahajajo tako poslovneži, kot tudi drugi ljubitelji preproste domače hrane, ki temelji na prvovrstnih sestavinah. Kovač je pravi hram žlahtnih izročil....
- V Novem mestu, natančneje v Irči vasi sta Damjan in Tanja Fink odprla čudovito restavracijo, ki se ponaša s premišljeno kulinarično ponudbo, ki temelji na prvovrstnih lokalnih sestavinah. S spoštovanjem dediščine in ljubeznijo do kuhanja, Hiša Fink sledi dolgoletni tradiciji. ...
- Sezonski pristop h kuhanju sili chefe, da preizkušajo razne recepte in uporabljajo sestavine na različne načine, ker bi se jih naveličali, če bi bbile vedno postrežene na enak način. Lastnica bistroja Mali Bar v Zagrebu, Ana Ugarković, ena najbolj poznanih gurmank in nekdanja ...
- Proč od mestnega vrveža, toda hkrati blizu središča Zagreba se nahaja bistro Apetit, ki zgornji del mesta povezuje z zagrebškimi mestnimi vilami. Gastronomska ponudba te zagrebške restavracije je sestavljena iz jedi mednarodnih kuhinj z veliko kuharskega znanja . Apetit se je ...
- Znano letovišče Alta Badia v osrčju italijanskih Dolomitov, ki so na Unescovem seznamu svetovne dediščine ponuja precej več kot le smučanje – obiskovalcem je tudi v poletnem času na voljo veliko zabavnih, kulinaričnih in športnih aktivnosti, parki v naravi (prosto plezanje, fi...
- V sodobni restavraciji Atelje na Nazorjevi v Ljubljani boste doživeli vrhunsko kulinarično izkušnjo, ki jo ustvarja ekipa pod vodstvom mladega in inovativnega mojstra Jorga Zupana. V samem središču Ljubljane, na Nazorjevi ulici v stavbi hotela Union, danes domuje kulinarični h...
- Gostilna Javornik nahaja slabo uro vožnje od Ljubljane, v vasi Rakovnik v Šentrupertu. Gostilniški rod nadaljuje že četrta generacija, posebnost gostilne pa so jedi iz krušne peči. V njej z veliko znanja in tradicije pripravljajo najrazličnejše jedi, od mesa, rib, zelenjave pa...
- Gostilnica in picerija Kaval se nahaja na robu našega glavnega mesta daleč od mestnega vrveža, a hkrati čisto blizu, skoraj pod vznožjem Šmarne gore in v neposredni bližini reke Save in Tacenskih brzic. S svojim ambientom pričara obiskovalcem domačnost in toplino, ki se skupaj...
- Luka Gourmet restavracija Ošterija Pr Noni je franšizna restavracija blagovne znamke Luka Gourmet s kar 18 letno tradicijo. Restavracija je tako v kulinarični ponudbi, kot ambientu projektirana in zasnovana pri Luka Gourmet franchisse. ...
- Veličasten hotel atrijskega tipa se nahaja tik ob morju in v senci stoletnih borov Parka gozda Čikat. Hotel je bil zgrajen leta 1966 pod vodstvom znamenitega arhitekta Zdravka Bregovca, vodje umetniškega gibanja Exat 51. Že vrsto let ga odlikujeta udobnost in izjemna arhitektu...
- Zgodovina turizma in gostinstva družibe Barbić sega v davno leto 1972, ko sta deda in nona Krišto in Vilma Barbić sprejela prve turiste. Za njima sta Davor in Vilma dolgo let negovala tradicijo, danes, po več kot štirideset letih pa z njuno pomočjo gostilno vodita brata Krišto...
- Gostišče Juvan je svoja vrata v Domžalah odprlo v aprilu leta 1968, tako da ravno zdaj praznujejo svojo petdeset letnico. Vse od začetka je Gostišče Juvan družinsko podjetje, do upokojitve v letu 1992 je gostišče vodil Mirko Juvan skupaj z ženo in sinom Miranom, ki je po očeto...
- Kulinarična hiša presežkov v dizajnu, ponudbi in kvaliteti, vrhunsko razvajanje na vseh nivojih ter za vse čute. V vsem, za vse. Z vonjem po Toskani, okusi Provanse, s ščepcem Mediterana in nostalgijo iz babičine kuhinje. Vodilo, vizija in misel je nazaj k naravi in njeni prv...
- Turistično središče Alta Badia se lahko pohvali z odlično kulinarično ponudbo. Na razmeromam majhnem področju premorejo kar tri restavracije, ki se ponašajo z Michelinovimi zvezdicami in to ena s tremi, ena z dvemi in ena z eno. Prvi kulinarični dogodek na belih strminah Alta ...
- Kakovost, ki jo je lastnik restavracije Badi, v Lovrečici pri Umagu postavil ob odprtju leta 1986, je prisotna še danes in vse več prispeva h kakovosti in novostim v kuhinji. Restavracija je znana predvsem po ribjih specialitetah, vse pa je prilagojeno izvirni kuhinji z istrs...
- V osrčju vinodrodne briške pokrajine, v vasi Šmartno stoji obnovljena stara domačija Hiša Marica. V čudovitem ambientu vas pričakujejo, da se prepustite užitkom hrane, vrhunskim vinom, degustacijam in udobni nastanitvi. Hiša Marica s sedmimi idiličnimi sobami, kjer boste udobn...
- Naravnost magičen nas pričaka Dvorec Gredič, ko se pripeljemo skozi z jesenjo obarvane vinograde v Goriški brdih. Nekoč zadnji mejnik domovine sedaj ponosno krasi pogled na brezmejno pokrajino prekrito s trtami, ki se na italijanski strani imenuje Collio, objem Alp na obzorju ...
- Domačija Kunstelj v središču Radovljice že od leta 1873 slovi po družinskem gostoljubju in odlični slovenski kulinariki. Pod Kunstljevo streho se nahajajo tradicionalna slovenska gostilna, s posebnimi gostilniškimi prostori, deset udobnih sob, vinska klet z najrazličnejšimi vi...
- Že več kot 20 let vas na domačiji v Cogetincih (Slovenske gorice) Firbasovi razvajajo z vsem, kar narava in okolica ponujata. Njihova vizija je gostom ponuditi tisto, kar lahko pridelajo sami in kar izvira z njihove kmetije. ...
- V Alta Badii se je po zloglasnem dogodku Chef's Cup že tretje leto zapored odvil festival etične kuhinje Care's, na katerem so se zbrali kuharski mojstri z vsega sveta, ki so v hotelih v vasicah San Cassiano, La Villa in Corvara ter kočah na smučiščih (Moritzino, Luigi Gorza, ...
- Tian, vrhunska vegetarijanska restavracija v samem središču Dunaja, so sedma nebesa, ne le za ljubitelje brezmesne hrane, temveč vse, ki prisegajo na kvaliteto. Ali pa michelinove zvezdice. Ko se radovedno pozanimam o pomenu imena Tian, izvem da je dobila ime po lastniku Chris...
- Pred kratkim se je v bližini Reke v samem centru občine Viškovo odprla nova restavracija Jist, katere koncept temelji izključno na ponudbi hrvaških proizvodov. Trudijo se, da je vse zares domačega porekla, zato sodelujejo z lokalnimi mlekarnami in mesnicami. Njihova ponudba te...
- Janez Bratovž v svoji ljubljanski restavraciji vsak dan dokazuje perfekcionizem, kar izpriča tudi s svojimi meniji: okusnimi, minimalističnimi, všečnimi za oči in želodec. Janez Bratovž je praktično vsak dan na ljubljanski tržnici, s čimer dokazuje, da ga ...
- Restavracije Baita Piè Tofana v mestecu Cortina d'Ampezzo v italijanskih Dolomitih se ne obišče le mimogrede, za hiter obrok, ampak se morate tam prepustiti in počasi uživati v kulinaričnih specialitetah z dežele in iz morja, ter se kakopak sproščati ob pogledu na smučarske p...
- Že kot mladega fanta so me, tako kot večino ostalih, privlačili bojevniški noži, meči in bodala. Meč vseh mečev in kralj vseh rezil je bil narejen iz skrivnostnega jekla in je prihajal iz mistične dežele daleč na vzhodu, kjer je nastajal v temačnih kovačijah, v katerih se je z...
- Kmetija odprtih vrat, ki se ponaša s čudovitim razgledom nad Ljubljansko okolico, leži na griču pod Ulovko, sredi travnikov, na samem, tik ob gozdu. Izjemno prijazni gostitelji so znani po raznoliki kulinarični ponudbi. Gospodar Slavko Čičmirko v domači krušni peči speče odli...
- Stolp strelcev na Ljubljanskem gradu prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Ekskluzivnemu prostoru se je pred leti pridružil še chef Igor Jagodic, ki je izkušnje pridobival po svetu, tudi v restavracijah s tremi Michelinovimi zvezdicami. V Str...
- Hotelska skupina Lošinj Hotels & Villas je v sklopu enoloških »masterclassov« v Boutique Hotelu Alhambra predstavila enega od vodilnih vinarjev na svetovni enološki sceni – Château Mouton Rothschild. Hervé Gouin, globalni ambasador za vina Baron Philippe de Rothschild nam ...
- Cuk je družina, ki se ukvarja s cvetličarstvom, kmetijstvom, vinogradništvom in turizmom. Vse, kar vam bodo ti gostoljubni Prekmurci ponudili na najvišji točki Lendavskih goric, je plod lastne pridelave. ...
- Luka Jezeršek in Darko Klemen obljubljata pravo fantazijo okusov 50 metrov nad tlemi Na Dinner in the Sky, ki bo letos že tretjič v centru Ljubljane, bosta za fantazijo okusov v kuharskem tandemu poskrbela Luka Jezeršek in Darko Klemen. Slednji kljub strahu pred višino obljubl...
- Znano letovišče Alta Badia v osrčju italijanskih Dolomitov, ki so na Unescovem seznamu svetovne dediščine ponuja precej več kot le smučanje – obiskovalcem je tudi v poletnem času na voljo veliko zabavnih, kulinaričnih in športnih aktivnosti, parki v naravi (prosto plezanje, fi...
- Etna je hiša drugačnih okusov na Krasu, kjer ognjevitost, temperament in strast pričarajo čarobnost drugačnih kulinaričnih užitkov. V Etni ne delajo kompromisov. Gostu ponudijo vrhunsko pripravljene jedi iz svežih in skrbno izbranih sestavin. Kreativnost v kuhinji in inovativn...
- Gostilna Jakob Franc ima zelo preprosto vizijo, v centru Ljubljane ponuditi vrhunsko pripravljene slovenske klasične jedi iz najkakovostnejših sestavin. Glavne zvezde bogate ponudbe so krškopoljski prašički z lastne farme na Krškem polju in obsežna vinska karta, ki bo navdušil...
- V Prekmurju letos že šesto sezono pridelujejo pravi slovenski paradižnik LUŠT, ki ga odlikujejo okus, zvežina in sočnost. Posebnost zgodbe LUŠTnega paradižnika je poseben način pridelave, ki omogoča rast in obiranje paradižnikov tudi pozimi. Zasajeni so v naravno mešanico šote...
- Gourmet peka na žaru je aktualen trend: časi, ko smo na rešetkah lahko našli samo čevapčiče, perutničke ali kakšen kotlet, so minili. Jedi, kot so prekajen losos, goveji filet, različne pizze ali nbodala iz kozic so se neopazno pomešale med tradicionalno piknik ponudbo in posk...
- Poletni sonček je tu – s tem pa tudi želja po obisku najlepših morskih krajev. Mi bomo letos izbrali Hvar. Tam se namreč skriva zanimiv bar ob plaži, ki nudi odlično sprostitev, dobro hrano in najboljše after beach zabave z ritmično house glasbo ob pogledu na čudovit sončni za...
- Hrvaški pionirji na področju spremljanja svetovnih trendov v pripravi in serviranju hrane Prva japonska restavracija, ki so jo odprli v Zagrebu, Takenoko, je več let dopolnjevala svojo dejavnost in doslednost v kakovosti priprave svojih jedi. Zahvaljujoč temu se je zavihtela v...
- Posestvo Meneghetti se nahaja na čudovitem Istrskem polotoku, neposredno nasproti Benetk in prečudovitega brionskega otočja. Sledi tradiciji proizvodnje vina in olivnega olja, ki je v Istri prisotna že od časa rimskega cesarstva. Vino so začeli pridelovati že davnega leta 1853...
- V vasi Filozići je le okoli 30 hiš. V eni od njih je Igor Zlatkov, ki je nekoč živel na Reki, nato se je preselil v otoško meditativno divjino, z družino ustvaril permakulturno kmetijo. Ostale hiše v vasi so večinoma nenaseljene, le tri družine živijo tam celo leto. Igor vam l...
- Restavracija, ki se nahaja tik ob morski obali ter nudi čudovit pogled na okolico, je odprla svoja vrata leta 2004. Pred tem je bila to hiša družine Pellizzer in ker le te niso hoteli prodati, so oče Corrado in sinova Nereo in Giovanni prišli na idejo, da staro rezidenco spre...
- Zgodba se je začela leta 1972 v Rovinju, ko je gospod Corrado Pellizzer odprl vrata svoje prve ribje restavracije Giannino. Kot sin ribiča se je odločil svoje znanje o morju kreirati in postreči v polnem okusu morja in spominov na svoje otroštvo. Prav on je zaslužen za tradici...
- S stoletno tradicijo, veličino preprostosti, bogastvom podeželja v prepletanju z ekološko pridelavo že leta ustvarjajo pristne okuse, ki potešijo še tako zahtevne brbončice. Trudijo se, da večino surovin pridelajo na domačem vrtu in tako ustvarijo popolno kulinarično potovanje...
- Brunarica Grič iz Šentjošta nad Horjulom je naziv najboljše slovenske brunarice prejela konec leta 2013. Da je gostišče doživelo takšen dvig kakovosti jedi in kakovosti na splošno ter si posledično ustvarilo dobro ime tudi med najzahtevnejšimi gosti, je zaslužen lastnik in hkr...
- Če vas pot zanese na Štajersko in če vas vmes zagrabi lakota, potem se ustavite v gostilni Grof, kjer vam bodo postregli vse vrste hrane. Njihov jedilni list z zanimivimi naslovi ponuja namreč veliko, od zajtrkov, pic, testenin in rižot, hladnih in toplih predjedi, juh pa vse ...
- Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi Po lanskoletni enodnevni uspešnici se je letos smučarsko-kulinarični praznik Gourmet Cup 2017, ki je v treh dneh na belih strminah priljubljenega smučišča Krvavec zbral znane obraze slovenske gostinske scene in ljubitelje kulinarike, končal...
- V Alta Badii je namesto zloglasnega dogodka Chef's Cup že drugo leto zapored potekal festival etične kuhinje Care's, na katerem so se zbrali kuharski mojstri z vsega sveta, ki so v hotelih med vasicama La Villa in Corvara ter kočah na smučiščih (Lagazuoi, Piz Boe', Jimmy, Las ...
- Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje pomladi! Med 10. in 19. marcem bo 99 slovenskih restavracij goste razvajalo s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih spomladanskih okusov, po enotni ceni 17 evrov. Včasih so zimo odganjali in pomlad...
- Podjetje Kaval Group je odprlo novo kavarno na gradu Fužine. Po obisku Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ali sprehodu se lahko razvajate z dišečo kavo in sladkimi torticami v dosežkih slovenskega oblikovanja – stoli in mizami, ki so bili zasnovani ali proizvedeni v Sl...
- Da Nando je ena od velikih legend furlanske kulinarike. Ta družinska gostilna pod vodstvom zdajšnjih lastnikov, bratov Ivana in Sandra Uanetta, obratuje že od leta 1931. Jedi so sezonski prerezi tipičnih furlanskih okusov, ki so občasno nadgrajeni z določenimi elementi sodobne...
- Vsako leto se v Alta Badii poleg ljubiteljev smučanja zbere tudi pisana druščina vrhunskih chefov, ki na belih strminah obiskovalcem pričara vrhunsko kulinarično doživetje na več dogodkih. Eden od njih je tudi Gourmet Ski Safari, ki poteka vsako leto v decembru ob začetku smuč...
- V vasici Snežatno v osrčju čudovitih Goriških brd se nahaja Hiša Štekar. Je prva turistična kmetija v teh krajih in obratuje že od leta 1986. Vrata hiše so odprta vse leto. Nudijo vam udobne, v slogu nekdanjega časa opremljene sobe ter tradicionalno briško hrano in ekološko pr...
- Zgodba gostilne z dolgoletno tradicijo se nadaljuje, pa vendar hkrati tudi času primerno spreminja. Novo, prenovljeno gostilno & vinoteko Danilo sta prevzela Nina in Gašper Čarman, sestra in brat, ki uspešno družinsko zgodbo s ponosom nadaljujeta že tretjo generacijo. Ob t...
- Mihovec v Pirničah je od nekdaj slovela za trdno domačo gostilno, klasiko v pravem pomenu te besede. Zdaj ko ima vajeti v rokah mlada Mojca Trnovec – četrta generacija Mihovčevih –, je gostilna pridobila še nekaj svetovljanskosti. Žito in zelenjava še zmeraj prihajata z domače...
- »Deset let je minilo, pa se zdi, kot da je bilo včeraj, ko smo s prijatelji izbirali ime, sestavljali prve jedilnike, kuharsko ekipo, opremo ... Kot da so se šele včeraj na Šmartinski cesti uresničile moje dolgoletne sanje, da sem odprl svoj lokal – CUBO, majhno, vendar ambici...
- Cortina d'Ampezzo ni le tipično smučarsko letovišče. Medtem ko si tu lahko privoščite dobro in razgibano smuko, to majhno mesto v središču Dolomitov slovi predvsem po tem, da je pravo kulinarično stičišče – kjer pred smučanjem zasijeta vinarstvo in kulinarika. Tivoli, edina re...
- Oslavje Ker je vsa barva zgolj v lupini jagod, je barva vina odvisna od tega, kako dolgo je bila lupina med stiskanjem v stiku z jedrom jagode. Tako kot okus je tudi barva prava znanost. Ni več le belo ali rdeče. Osnovne vinske barve so rdeča, rose, bela in zadnje čase prav mo...
- Dnevni bar pr' Mrtinet se nahaja v vasi Luče pri Grosupljem. Prvič so se vrata gostilne pod vodstvom Martina Štibernika odprla že leta 1914. Leta 2002 je njegova pravnukinja Tatjana znova oživela dejavnost gostinstva ter v čast in spomin na pradeda Martina lokal poimenovala pr...
- Vina Opus One iz Kalifornije Masterclass – Butični hotel Alhambra Hotelska skupina Lošinj Hotels & Villas je v sklopu enoloških »masterclassov« v Butičnem hotelu Alhambra predstavila enega od vodilnih vinarjev na svetovni enološki sceni – Opus One iz doline Napa Valley v K...
- Poletni dnevi so kot nalašč za obisk Verone, saj je zaradi svoje bogate zgodovine zelo pomembna turistična zanimivost, kjer rimska preteklost živi z ramo ob rami z Verono iz srednjega veka. Poleg ogleda znamenitosti lahko še do sredine septembra uživate ob poslušanju slovitih ...
- Restavracija Kanova predstavlja novi jedilnik Šefi kuhinje prestižnega hotela Kempinski v bližini Umaga so uspešno odprli novo sezono kulinaričnih presenečenj z nadvse zanimivimi jedilniki, s katerimi želijo predstaviti vrhunce istrske kulinarike, hkrati pa napovedati odprtje ...
- Katrca, hiša piva in kulinarike Katrca je ena najstarejših gostiln v Ljubljani, ki na prekrasnem vrtu pod kostanji v Rožni dolini svoje goste razvaja že 110 let. Ker je letošnji jubilej okrogel in res visok, sta se nova lastnika, Pika Justinek Brumnić in Peter Poles, odločila,...
- Vina z dušo, za dušo Zgodba vin Ducal se je začela v osrčju Trente ob reki Soči. Na Kekčevi domačiji se je na temeljih predanosti tradiciji in želji po ustvarjanju rodila ideja o vinu na najboljših legah štajerskih gričev. Vino pooseblja lastnosti zemlje v Svečini. Grozdje je ...
- Restavracijo Dubravkin put, iz kuhinje katere prihajajo predvsem mediteranske jedi, uvrščajo med peterico najboljših zagrebških restavracij in imajo hkrati za najbolj ambiciozen gostinski projekt zadnjega desetletja v hrvaški metropoli. Carlos, znani Željko Bročilović, nas je ...
- Hiša Denk je restavracija, v kateri družinsko tradicijo nadgrajuje predrznost mlade generacije. Chef Gregor Vračko se s svojo ekipo pri ustvarjanju posebne kulinarike obrača k danostim naše pokrajine in brska po preteklosti, da bi izpolnil svojo vizijo. Na privlačni lokaciji m...
- Že nekaj let v restavraciji Evergreen Kaval Group potekajo tradicionalni dalmatinski dnevi. Ta je postavljena v idilično naravno okolje sredi neokrnjene narave in je del celotnega koncepta Diners Golf & Country Club Ljubljana, ki ga dopolnjuje s svojo kulinarično zgodbo. N...
- Hotel, restavracija, vino Vinarstvo Boškinac je nastalo z logičnim zaporedjem stare družinske tradicije v proizvodnji vina. Njihovi predniki Šuljić-Boškinac so pridno dvigovali vinograde in negovali proizvodnjo vina skozi stoletja ter s tem naredili vinsko klet kot ogrodje dru...
- Proč od mestnega vrveža, toda hkrati blizu središča Zagreba se nahaja bistro Apetit, ki zgornji del mesta povezuje z zagrebškimi mestnimi vilami. Apetit je prejel tri prestižne nagrade na hrvaški gastronomski sceni ter bil razglašen za najboljšo restavracijo v letih 2012 in 20...
- Rivica je eden redkih primerov dobrega gostinstva na tem območju. Kot vsak začetek tudi ta ni bil lahek, vendar je vztrajnost mlade generacije s kreativno kuhinjo izboljšala in nadgradila tradicijo, začeto v preteklosti. Zgodba sega v leto 1934, ko sta nono Mare in nona Iva v ...
- Renaultova nova velika limuzina ponuja elegantnost in pristno uživanje v vožnji, kot smo ga bili vajeni pri renaultih iz njihovih zlatih časov. Oblikovni slog povzema klasične poteze, ki so cenjene med kupci avtomobilov segmenta D, hkrati pa je Renault posegel po drznih poteza...
Restavracije & gostilneziga2017-01-24T13:56:39+01:00