Gourmet peka na žaru je aktualen trend: časi, ko smo na rešetkah lahko našli samo čevapčiče, perutničke ali kakšen kotlet, so minili. Jedi, kot so prekajen losos, goveji filet, različne pizze ali nbodala iz kozic so se neopazno pomešale med tradicionalno piknik ponudbo in poskrbele za kunarično revolucijo na rešetki. Z žari Weber, bo peka pravo veselje. Ker smo o njih  že pisali, vam tokrat predstavljamo najpomembnejše letošnje novosti.

Genesis® II

Za svet peke na žaru je letos pomembno leto, tako za vse navdušence nad peko na žaru kot tudi za podjetje Weber. Na trg je ponovno lansirana ikona, ki je končno pripravljena, da se spet prestavi svetu. Pripravljena je za dvorišča, terase, vrtove in balkone po vsem svetu. Webrovi inženirji in oblikovalci so več kot dve leti delali na navidez nemogočem projektu: izboljševanju popolnosti. Rezultat? Novi modeli Webrovega žara Genesis® II z revolucionarnim sistemom GS4 odpirajo povsem novo poglavje zgodovine peke na žaru. Z žarom Genesis® II je bilo predstavljenih veliko razburljivih inovacij. Plinska jeklenka je sedaj postavljena ob bok žara, saj je raziskava pokazala, da si ljudje želijo bolj preprosto menjavanje. Ta premik je imel učinek na samo bistvo modelov Genesis® II; visokoučinkoviti sistem za peko, imenovan “GS4 high-performance grilling system”.

S premikom plinske jeklenke je pod komoro za peko nastal prostor sistem za upravljanje maščobe. Tako je sistem učinkovitejši, saj odvečno maščobo vodi neposredno v pladenj za zbiranje. Revolucionaren vžig Infinity™ poskrbi, da se gorilniki zmeraj prižgejo v prvem poizkusu, ne glede na vremenske razmere. Popolnoma nova je tudi zasnova gorilnikov; edinstvena koničasta zasnova poskrbi za povsem enakomeren dovod plina iz sprednje v zadnjo stran gorilnika, kar zagotavlja enakomerno razporeditev vročine in enakomerno peko hrane po celotni površini. Povsem na novo so oblikovani tudi profili Flavorizer Bars, ki so sedaj nameščeni pod ravno pravim kotom, da zajamejo cvrčeč, dimljen sok, ki hrani doda vsem dobro poznan in izjemen okus.

Modeli Genesis® II LX izkušnjo peke še obogatijo s pomočjo stranskega gorilnika, nastavitvijo vročine High+, ki hrano na rešetki močno zapeče in osvetljenimi kontrolnimi gumbi.

 

iGrill

Z merjenjem temperature v sredici mesa lahko pozabite na vse nenatančne načine, kot so izračunavanje časa peke glede na težo kosa mesa, stiskanje mesa, da preverite trdnost, ali celo, bog ne daj, rezanje mesa. Pustite, da se meso v miru peče, vi pa se medtem lahko družite s prijatelji, gledate pomembno tekmo na televiziji, režete zelenjavo ali pripravljajte priloge. Dokler boste kontrolirali temperaturo, boste imeli situacijo pod nadzorom – vse, kar za to potrebujete, je le termometer. Medtem, ko gledate, kaj se dogaja s temperaturo, se lahko celo prosto gibljete naokrog.

Z Webrovim termometrom in brezplačno aplikacijo iGrill lahko kontrolirate temperaturo kjerkoli v hiši. Z uporabo tehnologije Bluetooth je iGrill mogoče preprosto povezati z vašim mobilnim telefonom ali drugo pametno napravo, tako da boste lahko na tekočem z dogajanjem. To pomeni, da je konec z ugibanjem, ali je meso že pripravljeno za postrežbo. IGrill vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je res pomembno – preživljanje časa s svojimi gosti. Ko bo dosežena želena temperatura v sredici, vas bo iGrill z alarmom opozoril, da lahko meso vzamete z žara. Povežete se lahko z od ene do štirimi sondami (odvisno od modela), kar pomeni, da lahko naenkrat pečete tudi več kosov mesa.