V Vipavski dolini se mad Ajdovščino in Gorico na robu vasi Zalošče, sredi vinogradov nahaja posestvo Saksida, ki slovi po izvrstni kulinariki in odličnih vinih. Tam si boste oddahnili in uživali ob tradicionalnih vipavskih jedeh s pridihom sodobnosti ter odličnih vinih pridelanih v lastnih vinogradih. Tradicija in sodobnost se prepletata v jedeh in prostorih, kjer lahko sprejmejo do 40  gostov. V toplejših mesecih lahko uživate na vrtu v senci vinske trte.

Postregli vam bodo s pristnimi vipavskimi dobrotami, ki so jih gostom rade ponujale tudi njihove none. Sveže domače sestavine in mediteranske začimbe so zagotovilo za bogastvo okusov, ki jim Markova ustvarjalnost daje pridih odličnosti. Jedilnik se seveda spreminja glede na trenutno ponudbo svežih lokalnih sestavin.
Ponudbo znajo prilagoditi vašim željam in vam  pri izbiri z veseljem svetovati. Zadovoljijo lahko goste, ki želijo preproste domače jedi in sladokusce, ki iščejo izvirnost in vedno nove harmonije okusov.

Marko Bolčina in Ingrid Saksida

Polnost okusov domačih dobrot bodo seveda zaokrožila vina iz lastne kleti. Odlične lege in urejeni vinogradi, ki se raztezajo nad reko Vipavo, so njihovo največje bogastvo in temelj za pridelavo dobrih vin. Majhna obremenitev po trsu je prvi pogoj za visoko kvaliteto, ki se začne v vinogradu, v kleti pa dobi svojo pravo podobo. Kletarjenje po tradicionalnih postopkih s sodobnimi tehnološkimi metodami omogoča pridelavo sortno značilnih in bogatih vin, ki pripovedujejo zgodbo o Saksidi.

K Saksidi se lahko odpravite tudi z avtodomom ali šotorom, saj imajo kamp, ki sprejme vsakih po 20. Na voljo je tudi 5 mobilnih hišk, ki nudijo vso udobje do šestim osebam.

Zalošče 12a, Dornberk

tel.: +386 5 3017853

info@vinasaksida.com

www.vinasaksida.com