V veličastni naravi, na območju Triglavskega narodnega parka, se nahaja penzion Milka, v sklopu katerega je tudi odlična restavracija, ki jo že nekaj časa vodijo Jan, Nina in Miha. Mlada ekipa z vso svojo predanostjo in ljubeznijo do dobre hrane razvaja najbolj zahtevne goste.

Pod vodstvom chefa Miha Dolinarja, boste lahko okušali lokalne, tradicionalne in internacionalne jedi. Že od nekdaj ga je zanimala narava, poznavanje rastlin, tudi divjih, pa zdaj prepleta s kulinaričnim znanjem. Odštekani kreativec v najboljšem pomenu besede, ki ne stavi le na kakovost, ampak tudi na prijetno atmosfero, bo raje kot široko cesto ubral gamsjo stezico. Stvari, ki jih lahko doseže brez velikega truda, zanj namreč niso izziv. Tudi zato je v Londonu, kjer je iskal službo, začel z ničle, se kalil v restavraciji The Dock in pomagal svojemu vzorniku chefu Martynu Meidu v njegovi restavraciji Ink.

Zato je prav, da se prepustite razvajanju brbončic in postrežbi vrhunskih okusov z najlepšim razgledom na magični Triglavski narodni park. Kot Miha, imajo tudi njegove jedi dovolj posebnosti za posebne goste in dovolj všečnosti za stalne goste, nobena ni kopirana in nobene se tudi ne da kopirati. To so jedi tako za lačne kot za radovedne, ker prvič presenetijo, naslednjič pa prijetno pašejo v želodec. Miha nam je večkrat pripravil nadevanega piščanca, ki ga posebej priporočamo in ga je treba rezervirati v naprej. Seveda je tu še veliko drugih specialitet, ki nastajajo po Mihovi trenutni inspiraciji, seveda ob skrbnem izboru prvovrstnih sestavin.

Milka Penzion, Vršiška 45, Kranjska Gora

+386 70 169 566

pensionmilka@gmail.com, http://www.pensionmilka.com/

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič