Aparthotel Triglav se nahaja v idilični bohinjski vasici Stara Fužina, ki je na robu tako imenovanega jezerskega polja. Bližina in pogled na bohinjsko jezero sta v vseh letnih časih božansko pravljična. Kot ste najverjetneje že prebrali, je novi lastnik v kratkem času prenovil dotrajani hotel, v katerem je svoj prostor našla tudi “Lounge & Restaurant Triglav Bohinj”, ki prinaša boljšo kulinarično izkušnjo v te kraje.

Odločitev lastnika hotela, da restavracijo odda izkušenemu Damirju Salkiću, je bila še kako dobra. Priznani somelje, ki je nazadnje vodil restavracijo v istoimenskem hotelu na Bledu, je od tam pripeljal tudi chefa Luko Zagorca. Preizkušena ekipa tako ni imela veliko težav, da stvari postavi na svoje mesto in rezultat je bil kaj kmalu viden. Polna rstavracija in zadovoljni gostje.

Ob našem obisku smo malo povprašali o njihovi filozofiji. Hrana, ki jo ponujajo svojim gostom mora zadovoljiti vsem okusom. Temelji na domačih izdelkih, siri iz sosednjih sirarn, meso iz sosednjih kmetij, zelenjava od lokalnih pridelovalcev. Jedilni list zato ne bo velik, se bo pa z letnimi časi spreminjal. Nam so postregli z divjačinsko pašteta z grisini in pomarančnim chutney-jem, sledila je še ena hladna predjed, prekajena postrv z ikrami in domačo kislo smetano. Odličen osvežilen poletni krožnik. Za glavno jed so za nas izbrali izredno mehak in sočen jelenov file ter počasi kuhano in na koncu popčeno svinjsko potrebušino s kruhovim cmokom z ocvirki. Če vam ostane še kaj prostora pa le poizkusite njihove izvrstne izvirne sladice.

Ker je Damir somelje, se vam ni treba bati, da ob izbranih jedeh ne bi dobili primernega vina, saj je v njihovi kleti kar 130 etiket priznanih domačih in tujih pridelovalcev žlahtne kapljice.

Kot že rečeno, Lounge & Restaurant Triglav Bohinj je še kako dobrodošla pridobitev Bohinja, bisera narave, ki zdaj končno ponuja tudi nekaj za tiste, ki želijo nekaj drugačnega, svežega, izven okvirjev tradicionalne domače kuhinje.

Stara fužina 23, Bohinjsko jezero

Tel.: +386 31 300097

info@residencetriglav.com

https://www.facebook.com/restauranttriglavbohinj/