Dnevni bar pr’ Mrtinet se nahaja v vasi Luče pri Grosupljem. Prvič so se vrata gostilne pod vodstvom Martina Štibernika odprla že leta 1914. Leta 2002 je njegova pravnukinja Tatjana znova oživela dejavnost gostinstva ter v čast in spomin na pradeda Martina lokal poimenovala pr’ Mrtinet. Opremili so ga v domačem kmečkem slogu, ker želijo, da se gostje tam počutijo domače. Želijo zadovoljiti vsem starostnim skupinam, zato poleg odlične kuhinje ponujajo še pestro dodatno ponudbo.

V baru pr’ Mrtinet so se za hladnejše dni odločili razširiti ponudbo in vanjo vključili dobrote iz kamina. Ker piknik pod podom zaradi vremenskih razmer v teh jesenskih dneh odpade, bo soba, ki sprejme do 30 ljudi in jo prijetno ogreva velik kamnit kamin ter pričara domače vzdušje, za vas odlična rešitev. Kamin je tudi precej velik, da se v njem dá pripraviti hrano izpod peke. Jagenjček, teletina, svinjina, hobotnica so le del izbora dobrot.

Novost so pripravili v sodelovanju s KOPS PRO, d. o. o., in razvili žar pečico, imenovano kopa. Njena odlika je predvsem v majhni porabi energije (okoli pet kilogramov oglja) za celodnevno delovanje. V njej lahko pripravijo vse vrste hrane, dodana pa jim je tista prijetna aroma žara, ki ga lahko dá samo pravo oglje.

Ker pa človek ne more lačen čakati, vam medtem pripravijo predjed iz dimljene postrvi, suhih klobas in podobnega, seveda pa k temu sodijo tudi izbrana vina. Kljub temu da je hrana odlična, pa verjamejo, da se na koncu ne boste mogli upreti zavitku, ki ga gostiteljica pripravi iz domačih jabolk.