Restavracija Plavi podrum v Voloskem poleg Opatije je najstarejša restavracija obmorske promenade s tradicijo, dolgo več kot sto let, in glavnim motom: sveža, vrhunska kvarnerska kulinarika. Zadnja leta pod vodstvom lastnice in someljejke Danijele Kramarić ponuja najboljše sveže lokalne sestavine, izbrane glede na gastronomske običaje in sezono.

Lahko bi rekli, da se ribe k njim ne pripeljejo, temveč priplavajo, tako zelo sveže so. Testenine delajo sami iz moke iz starega mlina. Le tartufi so od drugje, iz Istre. Zato pa so beluši iz bližnjega gozda. To je kvarnerska kuhinja, ki ideje črpa iz sveta, uvrščena med 100 najboljših restavracij na svetu, najboljše sestavine pa le v domačem mandraču. Plavi podrum je bil večkrat ocenjen tudi kot najboljša restavracija na Hrvaškem. Ne manjkata pa tudi velika izbira lokalnih vin in tudi pester izbor istrskih oljčnih olj. Ker je Danijela najverjetneje najboljša hrvaška someljejka, ima v kleti tudi zalogo vrhunskih vin z vsega sveta.

Danijela Kramarić

Vsekakor vrhunska kvarnerska kuhinja, ki ideje črpa iz sveta in ustvarja z najboljšimi lokalnimi sestavinami. Restavracija Plavi podrum je odprta vse leto in zares smolo boste imeli, če vas na vratih ne bo pričakala Danijela, ki je tam vsaj 350 dni na leto.

Ulica Frana Supila 12, Opatija – Volosko, Hrvaška

tel.: +385 51 701 223

info@plavipodrum.hr, www.plavipodrum.com

besedilo: Katja Kralj, fotografije: Dean Dubokovič