Takoj čez italijansko mejo se nahaja kar par izjemnih restavracij z Michelinovo zvezdico. Tokrat smo obiskali restavracijo Harry’s Piccolo v Trstu, ki je lastnica 2 zvezdic in podružnica znamenite beneške restavracije Harry’s Bar, ki jo je že leta 1972 odprl legendarni Arrigo Cipriani.

Poleg temeljne Harry’s filozofije, ki zagovarja uporabo lokalnih sestavin, kuharska mojstra Matteo Metullio in Davide De Pra najraje še sledita filozofiji »kvalitetni kilometer« in pri ustvarjanju novih kulinaričnih svetov uporabljata še zelo kvalitetne tuje sestavine.

Matteo Metullio in Davide De Pra

Michelinovi strokovnjaki so kuhinjo ocenili kot vznemirljivo, kreativno in izredno kvalitetno, ki jo spremlja bogat izbor tudi zelo znanih vin. Je ena izmed njihovih najbolj priljubljenih restavracij.

Specialitete, ki jih je vredno poskusiti so: polži, dimljen jeseter, sladek česen, popečena rezina kruha, peteršilj, kokos in kari, naslednja je L’Harrysotto: riž, paradižnikova voda, plankton, inčuni, bazilika in kapre, nato pa še krema iz ječmena, lešnikov sladoled, sladki koren, dimljen kakav. Mi predlagamo, da si vzamete čas in privoščite degustacijski meni ter uživate še v morskem zraku in bogati zgodovini mesta. Vdih morskega zraka je na trgu Unità d’Italia hkrati tudi vdih bogate zgodovine srednjeveškega trga, ki je pod Benečani zrasel v enega večjih italijanskih trgov. Impozantne palače in Mazzolenijeva fontana štirih celin, ki se svetijo v zahajajočem soncu so zagotovo ena boljših uvertur v razvajanje brbončic.

Besedilo: Katja Kralj, fotografije: Dean Dubokovič

Piazza Unità d’Italia, 2, Trst, Italija

www.harrystrieste.it, piccolo@harrystrieste.it
tel.: +39 040 660606