Posestvo Meneghetti se nahaja na čudovitem Istrskem polotoku, neposredno nasproti Benetk in prečudovitega brionskega otočja. Sledi tradiciji proizvodnje vina in olivnega olja, ki je v Istri prisotna že od časa rimskega cesarstva. Vino so začeli pridelovati že davnega leta 1853. Toda novo poglavje stancije, kot pravijo v Istri tem posestvom, se je začelo leta 2001, ko sta jo prevzela in popolnoma prenovila zakonca Romana in Miroslav Plišo ter zasadila prve oljke in trto.

Posebno poglavje posestva piše tudi njihova restavracija. Vodita jo Danijela Pifar in Bojan Vuković, dobitnika številnih nagrad in priznanj, od tega sta prejela dve kuharski kapi (dobijo jih lahko največ štiri), ki jih podeljuje priznani kulinarični vodič Gault & Millau. Pred kratkim so bili uvrščeni tudi v Michelinov vodič, La Lista pa jih je uvrstila med tisoč najboljših restavracij sveta.

Meneghetti je pojem filozofije življenja – živeti v skladu z naravo. Stancija je obdana s stoletnimi borovci, nasadi oljk, pesmimi ptic in brenčanjem čmrljev, kar je pravi primer oaze miru.

Svojo tradicijo doživlja kot povezavo različnih generacij, nekaterih, ki so že pripomogle k temu, in drugih, ki bodo to še storile. Tradicijo cenijo, jo nenehno razvijajo in dopolnjujejo s sodobnimi idejami. Prav zaradi te filozofije so njihova vina posebna, saj želijo, da bi izražala značaj Istre, hkrati pa bi jih radi ponesli tudi zunaj meja. Leta 2013 so postali del prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Chateaux.

Stancija se nahaja v bližini mesta Bale. Zakonca Plišo sta na temeljih stare hiše postavila butični hotel, ki ima 25 luksuznih namestitvenih kapacitet, restavracijo Meneghetti s 70 sedeži in nov velnes center.

www.meneghetti.hr