Hiša Denk je restavracija, v kateri družinsko tradicijo nadgrajuje predrznost mlade generacije. Chef Gregor Vračko, lastnik Michelinove zvezdice, se s svojo ekipo pri ustvarjanju svojstvene kulinarike obrača k danostim naše pokrajine in brska po preteklosti, da bi izpolnil svojo vizijo. Na privlačni lokaciji med vinsko cesto avstrijske Štajerske in Mariborskim Pohorjem se diskretna zunanja arhitektura hiše uravnoteženo povezuje v celoto s sodobno, a vendar domačno notranjostjo.

Postrežba v dveh povezanih jedilnicah, ločena demonstracijska kuhinja za posebne priložnosti in zunanja terasa nudijo gostom izjemno ugodje, sprehod v njihovem parku in oddih ob ribniku pa ustvarita dodatno prijetno vzdušje.

Ponudba Hiše Denk se osredotoča na naravne danosti Štajerske in družinsko kulinarično tradicijo, ki je tukaj zakoreninjena že od leta 1972. Gostu prijazno prezentacijo vsakega krožnika kljub zapriseženosti preprostemu dvigujejo na višjo raven, kjer je premišljen in dodelan vsak detajl posebej. Gregor Vračko je nedvomno eden najboljših slovenskih kuharjev in to je moč okušati in videti v njegovih kreacijah. O posameznih krožnikih na tem mestu ne bi imelo smisla na dolgo in široko razpredati, povemo pa lahko, da je naša ekipa ob zadnjem obisku ostala brez besed. Njihov degustacijski meni je več kot odličen, od začetka do konca. Ob spremljavi vrhunskih vin iz bogate vinske karte pa je kulinarično doživetje doseglo svoj vrhunec.

Ob vsem videnem in preizkušenem je povsem razumljivo, zakaj sta Hiša Denk in chef Gregor Vračko prejela zvezdico najvplivnejšega kulinaričnega vodiča na svetu.

Hiša Denk , Zgornja Kungota 11A, Zgornja Kungota

tel.: +386 2 65 63 551

info@hisadenk.si, www.hisadenk.si

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič