Gourmet Cup 2017 postregel z rekordi

Po lanskoletni enodnevni uspešnici se je letos smučarsko-kulinarični praznik Gourmet Cup 2017, ki je v treh dneh na belih strminah priljubljenega smučišča Krvavec zbral znane obraze slovenske gostinske scene in ljubitelje kulinarike, končal z nasmeški na obrazih.

Luki Jezeršku in Darku Klemnu, gostujočemu Chefu, je pripadla čast, da otvorita letošnji dogodek z Večerjo na zajli. Gostje so v dobrih dveh urah okusili odlične tradicionalne jedi v nekoliko drugačni preobleki, česnovo juho v kozarcu kot vroče okrepčilo, pester hladni uvod, za glavno jed matevža v »kranjski klobasi« s svinjino, ki jo je postregel sam MasterChef Slovenije, Darko Klemen. Za piko na i pa še sladko presenečenje Tomaža Bolke (Gostilna Krištof),  jabolčna pita v kozarcu z grozdno in kakijevo peno.

Nedeljsko gurmansko razvajanje na snegu se je nadaljevalo s pravo evforijo okusov, za katero so s svojimi kreacijami poskrbeli top Chefi priznanih restavracij Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), David Vračko (Restavracija Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije), Damjan Fink (Gostilna na gradu) in Jernej Kamič (Restavracija Blejski grad) ter prepričali marsikaterega obiskovalca.

 

Jure Košir, Jure Jezeršek, Martin Jezeršek

Vincenzo Guarino in Tomaž Kavčič s soprogo in hčerko

Kot se za vsak praznik na belih strminah spodobi, tudi tokrat ni šlo brez tekmovalnega duha. Zadnji dan Gourmet Cupa 2017 se je namreč na Krvavcu odvila čisto prava smučarska tekma z več kot 150 prijavljenimi tekmovalci gostinci, vinarji in gurmani in njihovimi zvestimi navijači. Z rekordom proge sta slavila vražja Slovenka, Alenka Dovžan (Restavracija Ejga) in Tomaž Juvan (Hostel Celica).

Sledilo je druženje ob gurmanskih specialitetah Chefov Tomaža Kavčiča (Dvorec Zemono), Jorga  Zupana (Atelje), Darka Klemna (MasterChef Slovenije), Damjana Finka (Gostilna na gradu), Jerneja Kamiča (Restavracija Blejski grad) in italijanskega Chefa z Michelinovo zvezdico, Vincenza Guarina, ki je obiskovalcem v okušanje ponudil bonbon ocvrte polenovke z omako napolitanskega rumenega paradižnika.

Glede na število prijavljenih tekmovalcev, nesmučarjev in obiskovalcev smo prepričani, da Slovenija potrebuje dogodek kot je Gourmet Cup, kjer se na enem mestu srečata vrhunska kulinarična ponudba in ljubitelji dobre hrane.

Martin Jezeršek, direktor Jezeršek gostinstva se ob uspešno zaključenem dogodku že veseli prihodnjega: »Gourmet Cup 2017 je bil fantastičen dogodek, več kot izpolnili smo vse zastavljene cilje. V veselje nam je, da smo dogodek spravili na mednarodno raven in dokazali, da je Slovenija zrela za visoko kulinariko na smučiščih. Veselimo se Gourmet Cupa 2018.«