Proč od mestnega vrveža, toda hkrati blizu središča Zagreba se nahaja bistro Apetit, ki zgornji del mesta povezuje z zagrebškimi mestnimi vilami. Gastronomska ponudba te zagrebške restavracije je sestavljena iz jedi mednarodnih kuhinj z veliko kuharskega znanja . Apetit se je med leti izoblikoval v ugledno mesto sofisticirane sodobne kuhinje in ima bogato vinsko karto. Njegova notranjost izžareva eleganco, minimalizem in prijetno vzdušje. V vsakem primeru nas nič ne bi smelo odvračati od menija, ki je razdeljen na začetek, vmesne jedi, juhe, najlepši čas in spremljavo. To je osnovni koncept visoke gastronomije, ki temelji na tradicionalnih jedeh, kar predstavlja pet ali šest predjedi, dve juhi, tri ribje in tri mesne jedi kot tudi nekaj posebnih in domačih slaščic.

 

 

Da Bistro Apetit odlikuje bogata kulinarična ponudba in večkrat nagrajena kreativnost novega lastnika in chefa Marina Rendića, smo se prepričali tudi sami. Skozi meni nas je popeljal skupaj z mladim chefom Goranom Geršakom, someljejem Matijo Ivančićem in mlado slaščičarko ter nas prepričal o svoji izbiri – kuver s krekerjem iz sira in krekerjem iz polente, obarvane s črnilom sipe, tatar iz odležanega ribeye-a, karpačo z gorgonzolo in malinami, tuna tatar, telečja lička, jagenček v mrežici, limonin semifredo v ovoju iz paprike, kokosova panakota s karamelizirano smetano, peso, malino in čokoladni brownie.  Marin Rendić je človek, ki bo znameniti zagrebški Bistro Apetit zagotovo znova dvignil na najvišji nivo.

Bistro Apetit

Jurjevska 65 A, Zagreb, Hrvaška

tel.: +385 1 467 7335

info@bistroapetit.com

www.bistroapetit.com

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič