Da Nando je ena od velikih legend furlanske kulinarike. Ta družinska gostilna pod vodstvom zdajšnjih lastnikov, bratov Ivana in Sandra Uanetta, obratuje že od leta 1931. Jedi so sezonski prerezi tipičnih furlanskih okusov, ki so občasno nadgrajeni z določenimi elementi sodobne kulinarike. Verjetno pa imajo najbolj impresivno vinsko klet severne Italije, saj hranijo okoli 120 tisoč steklenic.

Izbor jedi je zelo bogat. Ker gre za gostilno, ki je zelo priljubljena tudi v širši okolici, so velikokrat polni. To pomeni, da ponujajo vsakič drugačne jedi in izključno sveže sestavine. Ker sta Ivan in Sandro zelo ustvarjalna, lahko gosta doleti zares nenadzorovano število krožnikov, zato ju še pravi čas ustavite. Če vam ne uspe, je najbolje, da prespite v ličnem hotelu istih lastnikov.

Njihove tradicionalne jedi so skozi generacije zelo hitro ponesle sloves o restavraciji daleč naokoli, njeno zgodbo o uspehu pa zdaj nadaljujejo mlajši rodovi tudi s hotelom. Ker so privrženci tradicije, so ohranili osnovne recepte, ki pa so jim dodali še ščepec natančnosti pri videzu jedi in iskanju prvovrstnih sestavin. Tukaj dobite vedno sveže in doma narejene različne vrste testenin, zelenjava je seveda sezonska, meso in ribe pa prvovrstne izbire. Kot vidite na naših fotografijah, je izvedba jedi zares prvovrstna, tako vizualno kot tudi po kuharski plati.

Da Nando je ustanova, ki ji v teh krajih ni para. Prvovrstna kulinarika, bogata vinska klet in čudovit družinski hotel vas ne bodo pustili ravnodušnih, zato se ne obotavljajte in jih čim prej obiščite.

Restavracija in hotel Da Nando
Viale Divisione Julia, 14
33050 Mortegliano (UD)
Tel. 0432 760187
info@danando.it
www.danando.it

  • drivestyle-logo