Na obali idiličnega mesteca Volosko pri Opatiji je v prostorih nakdanje gostilnice Ivka dve leti nazaj odprla vrata Ostaria Veranda. Lastnik poznane konobe Tramerka, Kristijan Ivančić je v sodelovanju z Robijem Cappellijem z Lošinja odprl povsem prenovljen prostor z odlično kulinariko.

Idilična obmorska gostilnica ponuja tradicionalno mediteransko kuhinjo s pridihom sodobnosti. Hrana je pripravljena iz naravnih živil iz domačega okolja, kar zagotavlja polnost okusov. Ker ponudba sledi razpoložljivosti najboljših sestavin, se tako na njihovem meniju znajdejo različne dnevne jedi, od brodeta, različnih oblik tune – carpaccio, tatar, pašta ali stejk. Seveda imajo vseskozi bogato ponudbo jadranskih rib in drugih prebivalcev okoliškega morja, za mesojedce pa prvovrstno meso, pripravljeno na gradeli. Lahko vam skuhajo tudi gregado ali črno rižoto, vse pa bo sveže in izjemno okusno.

Če imate na voljo čas le za prigrizek ali kozarec dobrega vina, vam bo ob pogledu na morje zelo prijetno. V sproščujočem ambientu se prepustite prijetnemu kramljanju s prijatelji in uživajte ob odličnih vinih iz bogatega izbora. Ostaria Veranda je pravi odgovor za tiste, ki iščejo pristno okolje brez nepotrebne vsakodnevne navlake, najboljšo hrano iz avtohtonih sestavin in dobro vino. Vedno znova vas bodo presenetili z zanimivimi kombinacijami okusov, ki so jih ponzali v preteklosti ali so splet sodobnih izkušenj in uporabe svežih, prvovrstnih živil iz domačega okolja. Kar daje pomembno noto v okusu jedi.

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič

Kristijan Ivančić

ul. dr. Andrije Mohorovičića 40, Opatija, tel.: +385 51 875 189, info@ostariaveranda.hr, http://www.ostariaveranda.hr/