Proč od mestnega vrveža, toda hkrati blizu središča Zagreba se nahaja bistro Apetit, ki zgornji del mesta povezuje z zagrebškimi mestnimi vilami. Apetit je prejel tri prestižne nagrade na hrvaški gastronomski sceni ter bil razglašen za najboljšo restavracijo v letih 2012 in 2013. Gastronomska ponudba te zagrebške restavracije je sestavljena iz jedi italijanskih, francoskih, hrvaških in drugih evropskih kuhinj.

Apetit se je med leti izoblikoval v ugledno mesto sofisticirane sodobne kuhinje in ima bogato vinsko karto. Njegova notranjost izžareva eleganco, minimalizem in prijetno vzdušje. V vsakem primeru nas nič ne bi smelo odvračati od menija, ki je razdeljen na začetek, vmesne jedi, juhe, najlepši čas in spremljavo. To je osnovni koncept visoke gastronomije, ki temelji na tradicionalnih jedeh, kar predstavlja pet ali šest predjedi, dve juhi, tri ribje in tri mesne jedi kot tudi nekaj posebnih in domačih slaščic, od katerih je najbolj poznana čokoladne sanje, ena od specialitet lastnice Sanje Cabalieri.

Da Bistro Apetit odlikuje bogata kulinarična ponudba in večkrat nagrajena kreativnost chefa Christiana Cabaliera, smo se prepričali tudi sami. Skozi meni nas je popeljal chef Gregorio Mannucci in nas prepričal o svoji izbiri – tatar iz odležanega bifteka s svežimi istrskimi tartufi, torchon iz burgundskih gosjih jeter z domačim briošem na maslu in omaka iz gozdnih sadežev ter domači kapeleti z lososom, svežim sirom in kockami sadja v emulziji iz gorčice in masla. Vege duet: jajčevci s parmezanom s pestom rukole in bazilike, tortica iz sira pecorino na marmeladi iz grozdja in karamelizirane rdeče čebule. Mesni duet: goveji zrezki v kavni omaki na kremi iz zelene ter odležani ramstek s karamelizirano marsala omako in krompirjevo tortiljo. Tudi sladica nas ni pustila ravnodušne: skutina torta Apetit, marakujina krema z biskvitom iz modrega in rdečega maka z limono ter njihova najbolj poznana torta čokoladne sanje.