Gostilno Pr’ Kopač pozna praktično vsak Ljubljančan in okoličan. Tradicionalna gostilna, ki slovi po najboljšem pohanem piščancu daleč naokoli pa ni le to. S časom so prisluhnili tudi modernejšim smernicam in tako je danes na njihovem jedilniku več kot le ponudba domačih jedi.

Družinsko gostilno Pr Kopač, ki ima več kot 150-letno tradicijo, danes vodit Miha Pleško. Z originalno, vrhunsko kulinarično ponudbo, ki je izrazito prilagojena letnim časom in odlično ponudbo odprtih vin, kot tistih iz vinoteke, gostilna Pr’ Kopač vsakič znova prepriča.

Pr’ Kopač vedno diši po domači kuhinji. Gostilna sloni na družinski kulinarični dediščini, obenem pa upošteva sodobne kuharske smernice. Tja se gostje odpravijo s posebnim namenom, uživati ob okusnem svežem kosilu, v ambientu, kjer se počutijo dobro in kjer so jedi postrežene z občutkom in pravočasno. Med specialitete gotovo sodijo enolončnice in ričet ter gobova juha, znameniti ocvrt piščanec, pa pečenka, govedina v solati, polnjena telečja prsa ali dunajski zrezki. Pozimi nikakor ne gre zamuditi kolin, poleti pa polnjenih paprik in bučk.

In da kulinarika napreduje tudi na Brezovici, smo se prepričali ob našem zadnjem obisku. Začeli smo z odlično domačo pašteto in pršutom, nadaljevali z macarelo bufala, zavito v pršut in popečeno, zraven pa pinjole in domač pesto. Sezoni primerno smo poskusili hobotnico iz pečice in fuže z gamberi. Telečja krača se nam je stopila v ustih, kot tudi telečja lička s šparglji in štrukljem. Jabolčnemu in ostalim zavitkom vedno dodajo nekaj svežega, tokrat je nadevu delala družbo meta.

Posebno pozornost si Pr’ Kopač zaslužijo tudi torte. Slaščičarka Klara od začetka do konca pripravi torte iz prvovrstnih sestavin in jih dekorira z naravnimi dekoracijami, kot so cvetje in sadje. V lepo urejeni slaščičarni si lahko omislite tudi domač sladoled.

Tržaška cesta 418, Brezovica pri Ljubljani

tel.: +386 1 365 30 66

info@pr-kopac.com

www.pr-kopac.com