Restavracija Baita Fraina se nahaja v znameniti Cortini d’Ampezzo v italijanskih Dolomitih, dvignjena nad mesto s prečudovitim pogledom na okoliške hribe. Te restavracije, ki jo vodi družina Menardi se ne obišče le mimogrede,  za hiter obrok, ampak se morate tam prepustiti in počasi uživati v kulinaričnih specialitetah z dežele in iz morja, ter se kakopak sproščati ob pogledu na smučarske proge in okoliške vršace.

 

 

 

V prijetno urejenem, domačem interierju boste postreženi z najokusnejšimi dobrotami, pripravljenimi izključno iz svežih sestavin, z najkakovostnejšimi vini (v njihovi kleti je okoli 600 različnih etiket), peninami ter oljčnim oljem.

Ob našem obisku so nam pripravili zares pester izbor jedi, ki jih zlepa ne bomo pozabili. Za začetek natrgana svinjina v domači bombici, divjačinski karpačo z oljčnim oljem z jabolki tn tempura kraljevih kozic s humusom in teriaki omako.

Sledili so bučni cmoki s fondijem domačega sira, špecli s s tirolskim “speckom” in gobami, ravioli polnjeni z artičokami in sirom.

Za glavno jed so nam postregli enkratnega ocvrtega jagenčka in postrv z alpskim timijanom. Seveda niso manjkale niti odlične sladice po katerih je bila naša nova kulinarična izkušnja zares popolna.

Za inovativno kuhinjo na visokem nivoju je zadolžen chef  Alessandro, ki je s preostalo ekipo sposoben pripraviti zares enkratno kulinarično doživetje, ki se mu ne boste mogli upreti.

Majhna družinska restavracija ponuja tudi možnost prenočitve, zato se lahko tam sprostite ob zares dobri hrani in žlahtni kapljici.

 

Località Fraina, 1, Cortina d’Ampezzo, Italija

tel.: +39 0436 3634
info@baitafraina.it

www.baitafraina.it

 

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič