Kakovost, ki jo je lastnik restavracije Badi, v Lovrečici pri Umagu postavil ob odprtju leta 1986, je prisotna še danes in vse več prispeva h kakovosti in novostim v kuhinji.  Restavracija je znana predvsem po ribjih specialitetah, vse pa je prilagojeno izvirni kuhinji z istrskim poudarkom. Njihovo znanje je bilo nagrajeno z večimi priznanji, so pa tudi člani združenja JRE.

Ljubitelji rib lahko uživajo v surovih ribah, pripravljenih na različne načine, surovih škampih, surovih školjkah in tudi školjkah na žaru (pokrovače, kapelunge, male pokrovače, ledinke) kot tudi v buzari. Tu so tudi fileji različnih rib, pripravljeni na zelo zanimive načine. Ribe v kruhu so prav tako posebnost restavracije, ki jo obvezno priporočamo, potem riba v soli, v pečici, škampi na žaru, škampi v buzari, jastog na žaru in fantastična buzara ”BADI”, ki je narejena iz škampov, jastoga in školjk z rezanci.

 

Najbolje je, če se prepustite chefu in uživate v morskem – “Mare” 5 hodnem meniju ali 7 hodnem – “Mare e Monti” meniju, kjer vam bodo pripravili najboljše iz morja in kopnega na svoj kreativni način. Poudariti je treba, da se ponudba menja glede na letni čas in sveža živila, ki so v določenem času na voljo na trgu.

Za ljubitelje mesa pripravijo biftke na različne načine ali telečja lička. Tudi sladice pripravijo sami, razne torte, peciva, sladoled na več načinov, pa še istrske hroštule (flancate), fritule (miške) in podobno. Vse jedi spremljajo vrhunska vina istrskih vinarjev in istrska olja. Gostom, ki to želijo, postrežejo tudi z vini iz preostalega dela Hrvaške, Italije, desertna vina in slaven istrski muškat.

Restaurant Badi

Umaška 12, Umag

+385 52 756 293

info@restaurant-badi.com

www.restaurant-badi.com