Snack Bar Rio, ki ga vodi družina Pellizzer, zaradi katere je La Puntulina postala tako steber lokalne kulinarične scene, je pravo presenečenje, saj je skoraj vse prej kot bar s prigrizki. Tukaj se borite z jastogi, se zataknete v fine ribe ali uživate v krožniku popolno pripravljenih testenin in morskih sadežev, v neformalnem okolju, podobnem kavarni – Rio je bil odprt kot bar leta 1968 in še vedno deluje kot kraj za lovljenje sonca na terasi ob prvi jutranji kavi.

Snack Bar Rio ni lokal z ulično hrano ali fine dining restavracija, ampak zapeljiv lokal z zelo dobro hrano na vrhunski lokaciji ob rovinjski obali. To, kar vidite na slikah, vsak dan skrbno pripravljajo njihovi kuharji. Jedilnik, ki se sezonsko dopolnjuje, zajema predvsem ribje specialitete, večina sestavin pa je iz tega podnebja. Vse jedi so privlačne. Glede na to, da imajo dnevno sveže ribe, so njihove predjedi z več vrstami karpača in tatarcev, od brancina, orade ali tune, vedno odlične. Hladne surove morske dobrote za predjed, kozice z avokadom, domač tatarski biftek, testenine ali riba s tartufi, sveža tuna iz okoliškega morja in še bi lahko naštevali.

Najbolj pomembno pa je to, da so vse sestavine sveže in pripravljene z veliko kuharskega znanja. Vinska karta ponuja najboljše istrske etikete, priporočamo pa, da kosilo začnete s kozarcem dobro ohlajene penine. Bodite prepričani, da rezervirate mizo, še posebej ob vikendih.

Rio je zagotovo najbolj prijetna restavracija na rovinjski “rivi”, od koder boste vedno odšli zadovoljni.

https://puntulina.eu/hr/nasi-restorani/