V osrčju vinorodne briške pokrajine, v vasi Medana leži domačija Belica. V čudovitem ambientu vas pričakujejo, da se prepustite užitkom hrane, izboru vrhunskih vin, degustacijam in udobni nastanitvi.

Začetki kmetije Belica segajo v leto 1898, ko se je z rojstvom »nona« Pepa prvič pojavi ime Belica. Zaradi njegovih belih las mu je mama nadela vzdevek »Beličca«, kmalu pa je Belica postalo domače ime. Nono Pepo se je že zgodaj začel ukvarjati z vinogradništvom in vinarstvom, kmetijo je kasneje kljub težkim časom uspešno nadgradili njegovi potomci. Pravi razcvet pa je kmetija doživela po osamosvojitvi Slovenije, ki jo je do danes Zlatko Mavrič z družino popeljal do ene najuspešnejših domačij v Sloveniji. Kulinaričnim užitkom se lahko prepustite v restavraciji, za zaključene družbe je na voljo tudi poseben prostor z ognjiščem, od pomladi in vse do jeseni pa vam postrežejo na čudovitem zunanjem vrtu in pokriti terasi s pogledom na čudovito pokrajino.

Težko se boste uprli mikavni kulinariki, ki temelji na tradicionalnih domačih briških jedeh, izvrstnih sirih in domačemu kruhu iz krušne peči. Poseben poudarek dajejo mesninam, ki jih sami pridelujejo in zorijo. Ponašajo se s pršutom, šalamom, vratovino, panceto, klobasami… Iz kuhinje vedno diši po domačem, s pravega žara pa po odličnih stejkih. K vrhunski hrani spadajo tudi vrhunska vina iz domače vinske kleti, za konec pa lahko preizkusite različna žganja iz domačih zelišč.

Za pravo izkušnjo Goriški Brd boste potrebovali več kot en dan, zato si pred obiskom te prelepe pokrajine pri Belici rezervirajte sobo in uživajte v vseh dobrotah, ki jih nudi ta vinorodni biser Slovenije.

Medana 32, Goriška Brda, tel.: +386 5 30 42 104

https://www.belica.siinfo@belica.net