Etna je hiša drugačnih okusov na Krasu, kjer ognjevitost, temperament in strast pričarajo čarobnost drugačnih kulinaričnih užitkov. V Etni ne delajo kompromisov. Gostu ponudijo vrhunsko pripravljene jedi iz svežih in skrbno izbranih sestavin. Kreativnost v kuhinji in inovativnost pri krušni peči poznanim okusom dodata razsežnosti, ki vaše brbončice popeljejo v gurmansko ekstazo.

Zgodba okusov se začne v kuhinji, kjer chef Igor Peresson s ščepcem kreativnosti ustvari čarobnost, ki na krožniku pričara pravljico. Jedi temeljijo na sezonskih sestavinah, ki jih priskrbijo najkvalitetnejši lokalni dobavitelji. Skrbno izbranim sestavinam dodajo svojo skrivno začimbo – kreativnost. In rodijo se bogati ter izpopolnjeni okusi.

Za apetit bodo poskrbele izredne predjedi, okusi pa se bodo resnično razživeli ob glavnih jedeh. Za sladice pa tako ali tako vedno ostane nekaj prostora in le te so v Etni odlične. Poleg ustaljene kuhinje si lahko privoščite tudi sezonski degustacijski menu (slow food), ki zajema pet do sedem hodov.

 

In ker je Etna picerija, so tam seveda no voljo tudi pice. Ampak pica pri njih ni le pica. Prvovrstne sestavine picam dajejo poseben okus, drugačnost in preženejo idejo, da je pica tista jed, ki zahteva najmanj truda. Kvalitetna polnozrnata moka, mleta na kamen v italijanskem mlinu Molino Quaglia, prava italijanska mocarella iz slovenskega mleka, mesnine iz lokalnih sušilnic ter zelenjava z bližnjih kmetij.

Skrbno merjenje temperatur in časa mesenja, testo iz polnovredne moke, vzhajano 48 ur s predtestom ali bigo (0,1g kvasa na pico), ročno oblikovanje hlebčkov ter peka v vrtljivi krušni peči, ki zagotavlja enakomerno pečene pice. Strast in natančnost picopeka poskrbita, da so pice izjemnega okusa, hkrati pa so zdrave in lahko prebavljive.

V želji, da bi ponudili nekaj novega, sta picopek in chef združila glavi in uporabila vsa svoja znanja ter kreativnost. Po skrbnem testiranju, okušanju, dopolnjevanju in perfekcionističnem usklajevanju sta pripravila edinstveno degustacijo. Degustacija pice je celotna večerja, ki zajema združitev sodobne kulinarike in lahkotnost pice, šest hodov – od hladne predjedi do sladice.

 

Po novem si v Etni lahko zamislite tudi nekaj drugačnega. Pod blagovno znamko Q-king se skriva nekaj novega, kar ni na voljo praktično nikjer.

Lahko se udeležite tematskih tečajev, pri katerih vam bo chef Igor razkril skrivnosti gastronomije in odkril kuharske trike, ki vam bodo olajšali pripravo vaših specialitet.

Če bi radi opazovali chefa, kako pripravlja svoje mojstrovine, lahko povabite izbrano družbo (do 8 ljudi) in Igor bo samo za vas pred vašimi očmi pripravil vrsto izvirnih kreativnih jedi.

Če radi sami kuhate, lahko to počnete tudi v Etni. Vaše jedi vam bodo tam pomagali končati, postreči, lahko pa tudi skupaj s chefom sestavite edinstven jedilnik za svoje goste.

Etna se tudi po nedavni prenovi trudi biti nekaj posebnega in to ji tudi uspeva. Odlična hrana, prijeten ambient in razumevanje gostovih želja so ključni aduti za njihovo uspešno delo.

Kolodvorska ulica 3A
6215 Divača
Od torka do nedelje: 11h do 23h
Tel.: 05 76 300 52, 031 727 568

fotografije: Dean Dubokovič in Nejc Pernek