Lani so v luksuznem prostoru hotela Bellevue na Malem Lošinju odprli novo japonsko restavracijo Matsunoki. To je fuzijska restavracija, ki nudi tradicionalno japonsko kuhinjo, v kateri se spajajo originalne japonske sestavine s svežimi mediteranskimi iz lokalne ekološke pridelave. Šef kuhinje Saša Pribičević, ki ima večletne izkušnje z dela v najboljših hrvaških restavracijah z azijsko tematiko, zanimive eksotične jedi pripravlja s sodobnimi kuharskimi tehnikami. Na jedilniku so dashi riblja juha, karaage piščanec, kimchi, tuna tataki, nigiri sushi, maki sushi, chirashi sushi, matcha sladoled s sladko pastom iz azuki fižola in crumblom iz sezama ter ostale vrhunske delicije.

 

 

 

Doživetje hrane bo dopolnila posebna ponudba  whiskeyev renomiranih japonskih destilerij, kot so Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu in Hibiki, kot tudi ponuda penečih in mirnih sake vin in sake žganja.

Prostor restavracije so dizajnirali virtuozi studija Franić – Šekoranja in moramo priznati, da so delo naredili z odliko. Visoko kvalitetna fuzijska restavracija je nekaj edinestvenega, tako na otoku kot vzdolž cele jadranske obale. Obiščite jih in uživali boste v luksuznih ekstravagantnih okusih.

 

www.losinj-hotels.com

Saša Pribičević