V sodobni restavraciji Atelje na Nazorjevi v Ljubljani boste doživeli vrhunsko kulinarično izkušnjo, ki jo ustvarja ekipa pod vodstvom mladega in inovativnega mojstra Jorga Zupana. V samem središču Ljubljane, na Nazorjevi ulici v stavbi hotela Union, danes domuje kulinarični hram, ki prinaša v prestolnico inovativnost in znanje mladega “chefa”.

 

Meni je sestavljen iz slovenskih in mednarodnih jedi, surovine pa so vedno sezonske in kar se da lokalne slovenske. Posebnost Ateljeja je, da sami pečejo kruh, zorijo sir, delajo jogurt in vlagajo zelenjavo. Slogan “Preprosto, a dovršeno” izraža celoten koncept, ki zaznamuje notranjost restavracije in kulinarične kreacije. Ateljejev jedilni list je kratek, a v njem je toliko sestavin, tehnik, posebnosti in novih kuharskih trikov, da ni prostora za niti eno klasično omako … A prav v tem je Zupanova ”skrivnost” in novost: svežina je bolj pomembna od pene, emulzija bolj od kreme, sok bolj od redukcije; dimi se bolj v okusu kot v aromi, fermentira se bolj z razlogom kot modno, v kuhinji pa je že bolj malo prostora, saj vsaka sezona prinese več olj, kisov in vloženih prilog.

Chef in idejni vodja kulinarične zgodbe Ateljeja je Jorg Zupan. Rojen v Kranju in priseljen v Ljubljano, kličejo ga tudi Joreg. Šolal se je  tudi v kleti slavne londonske restavracije Pied à Terre, pod kar tremi njenimi chefi (Tom Aikens, Shane Osborn, Marcus Eaves), vmes je skočil tudi v Blumenthalov Fat Duck, nato bil pomočnik Igorju Jagodicu v Strelcu na Ljubljanskem gradu, nazadnje pa svoj dopust zamenjal za stažiranje v restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami Esbena Holmboa Banga v Oslu (restavracija Maaemo). Skupaj z Matjažem Ivancem danes uspešno vodita eno najboljših kulinaričnih točk v Ljubljani.

Atelje Restavracija in bar
Nazorjeva 2, Ljubljana
tel.: +386 1 308 1907
atelje@restavracijaatelje.com

www.restavracijaatelje.com

fotografije: Dean Dubokovič