Naravnost magičen nas pričaka Dvorec Gredič, ko se pripeljemo skozi z jesenjo obarvane vinograde v Goriški brdih. Nekoč zadnji mejnik domovine sedaj ponosno krasi pogled na brezmejno pokrajino prekrito s trtami, ki se na italijanski strani imenuje Collio, objem Alp na obzorju pa zaokroža podobo prelepe kulise. Že od daleč je videti, da je njegov zgodovinski šarm iz 16. stoletja vabljivo osvežen, a vseeno nas bo ob prihodu presenetila toplina in udobje moderno zasnovane arhitekturne podobe notranjosti, za katero je značilna prijetna kombinacija naravnih materialov, tradicije in elegance.

Gredič poznamo kot enega najboljših butičnih hotelov naokoli, mi pa smo ga obiskali kot restavracijo z osveženo ponudbo in novim kuharskim mojstrom ter si podrobneje ogledali njegovo značilno vinoteko, ki mu dajeta poseben pečat.

 

 

 

Za gastronomska popotovanja na Grediču sedaj namreč skrbi izkušen kuharski mojster David Bucik iz Nove Gorice, ki je na Grediču našel resnično svobodo pri ustvarjanju. Prisega na sezonske jedi, sveže lokalne sestavine in zelišča iz lastnega vrta na Grediču, z uporabo tehnik molekularne kuhinje pa podpisuje svoje krožnike in oblikuje pravcata presenečenja za brbončice svojih gostov. Jedilnik je obarvan z navdihi od Alp do Jadrana, ker pa tudi morje nima meja črpa ideje vse do severnih morij. Pri prepletanju lokalne in sredozemske kuhinje pozornost posveča predvsem odličnemu sodelovanju z dobavitelji, da lahko vse dni v tednu zagotavlja zelo visoko kvaliteto ponudbe. Leta odrekanja in discipline, ki jih pozna kot vsak kuharski mojster, zaznamuje njegova iskrena strast do kuharskega ustvarjanja, tako se jedilnik Grediča začne z besedami: Ko vam na krožniku postrežemo tradicijo, ustvarjalnost, ljubezen in strast…

Vsak krožnik dobi svežino in barve v dodatkih, ki gostu prepuščajo svobodo pri dokončnem oblikovanju okusa, ki jim ustreza. Krožnik vam bo na primer osvežil z algami, wasabi z ananasom pa se obarva v nov skrivnosten okus. Ko bi prisegel, da so na krožniku poširana jajca ob slastnem jastogu, šele dotik pribora dokončno potrdi, da je pred nami z molekularno tehniko obdelana melona.

Čarovnija doživetja ob obisku Grediča tako ni rezervirana le za hotelske goste in posebne priložnosti, že kosila in večerje postanejo dogodek, Brda pa so čudovita v vseh letnih časih in restavracija Gredič nudi gotovo enega izmed najlepših pogledov na čudovito vinorodno pokrajino. Posebna pohvala gre na Grediču tudi natakarjem, ki kuharske mojstrovine dopolnijo s prijetnim vodenjem skozi skrivnostne okuse.

Range Rover convertible HSE dynamic

Sodoben svet ima nekoliko drugačne zahteve in poglede na osebna prevozna sredstva. Zato so pri Range Roverju naredili evoqua s pomično platneno streho. Ta je zelo sodobno zasnovano vozilo SUV, narejeno po meri Evropejcev, a resnici na ljubo ga na stari celini ne boste velikokrat videli. Pri prenovljeni različici so še nekoliko izboljšali njegov videz, saj zdaj deluje veliko bolj prepričljivo in samozavestno. Ker smo o tem modelu na naši spletni strani že pisali, vam ga tokrat slikovno prikazujemo v čudovitem okolju Goriških Brd.

Ni potrebno dvakrat poudariti, da je vrhunska vinska spremljava jedi še en podpis Grediča na gastronomskem popotovanju. V njihovi vinoteki se predstavljajo vina najboljših briških vinarjev tako s slovenske kot italijanske strani – na področju vin je Gredič ponosni ambasador celotne regije Goriška brda. Izpolnjevanje tega poslanstva Gredič postavlja na zemljevid najboljših destinacij v Brdih tudi za vinske pokušine z edinstveno spremljavo prigrizkov, vinoteka pa sprejme tudi 100 in več ljudi.

Letos se je za Gredič začelo tudi novo poglavje z novimi lastniki, družino Simčič iz Goriških brd znano po domačiji Medot, katere tradicija sega v leto 1812. S Simonom Simčičem na čelu Gredič sedaj še trdneje deluje v smeri sodelovanja in razvoja celotne regije ter zagotavljanja visokih standardov, trajnostne naravnanosti in vrhunske estetike ponudbe. Njihove znamenite penine Medot na bazi rumene rebule izdelane po klasični metodi sodijo v sam vrh slovenskih penin, obiskovalcem Grediča pa bodo kot hišna penina pika na i pri uživanju vseh lepot kraja, arhitekture in okusov domišljije kuharskega mojstra.

Gredič

Ceglo 9
Dobrovo v Brdih
+386 5 82 80 120
+386 40 477 817

info@gredic.si

www.gredic.si