Restavracija Viking se nahaja na atraktivni lokaciji v Limskem kanalu, v nedotaknjenem naravnem rezervatu na zahodni obali istrskega polotoka, kjer so doma ostrige in druge školjke. Restavracija spada med najboljše restavracije v Istri in za to je veliko razlogov.

Če se sprašujete, kje lahko okusite predvsem ribje in tudi mesne dobrote, kje lahko jeste prvovrstno kakovostno svežo ribo in druge morske prebivalce, kam na kosilo ali večerjo, v restavraciji Viking vas bodo vedno lepo postregli. Dobrote, ki jih pripravljajo v kuhinji restavracije, vam bodo zagotovo ostale v spominu. Nas so navdušile surove ostrige, rakovica, surovi škampi, odlična morska rižota in divja orada z žara ter domače sladice.

Posebno vzdušje dajeta terasa s pogledom na morje, ki je od le tega oddaljena 30 metrov in kuhinja, ki po 50 letih dela še vedno temelji na preprostem in okusnem načinu priprave jedi. Velika izbira svežih rib in školjk je pripravljena tako, da vam v vsakem trenutku poda vse vonje in okuse po morju, zraven pa si privoščite kozarec vina. Imajo dokaj bogato vinsko karto s približno 70 etiketami. Vse to je zagotovilo, da se boste zagotovo vrnili v Limski kanal in se ob odlični hrani združili z naravo. Viking je zagotovo ena najboljših tradicionalnih restavracij v Istri, zahvaljujoč izrednemu osebju pa tudi ena najprijetnejših.

besedilo: Blaž Kordelič

fotografije: Dean Dubokovič

Limski kanal 1, 52352, Kanfanar, Hrvaška

tel.: +385 52 448 223