Restavracija Tabor leži v osrčju zelene Gorenjske v vasici Podbrezje. Tradicionalno prepoznavno ime, odlični okusi in individualnost so le delčki, ki sestavljajo ime in podobo vrhunske restavracije, ki je zdaj že nekaj let deluje pod budnim očesom domačinke Mateje Markič in chefa Gašperja Kordeža.

Restavracija je opremljena v tradicionalnem stilu, ki daje občutek enkratnega ugodja vsem vrstam gostov. Tako sta tukaj naglica in vrvež pozabljena. V restavraciji vas bo vedno pričakalo prijetno osebje pod budnim očesom Mateje in Gregorja, ki svojo kulinarično zgodbo pišeta ob pomoči Gašperja že nekaj let. Njihova filozofija je, da je le najboljše dovolj dobro, kar je njegovo vodilo že od samega začetka te ustvarjalne poti.

Restavracija ponuja edinstven izbor različnih kombinacij ribjih jedi, ob tem pa velik izbor vin najboljših slovenskih in tujih vinarjev, saj je v njihovi kleti trenutno 110 različnih etiket. Ponudba, ki je na voljo, je vredna svoje cene, saj presega meje pričakovanj ter ustreza željam gostov. Za začetek preizkusite njihov losos, mariniran v medu s kumaro z zelišči in kislo smetano z brinovimi jagodami, črno rižoto, domače testenine, file brancina z zelenjavo, slastno hobotnico pečeno pod peko, domač kruh… Po predhodnem dogovoru vam pripravijo pod peko tudi raznorazno meso. Seveda je poskrbljeno tudi za sladkosnede s pestrim izborom domačih sladic.

Chef Gašper 

Gregor in Mateja

Restavracija Tabor se je z vso svojo odličnostjo kulinarike in vrhunsko postrežbo vpisala v številne priročnike, ki opisujejo najboljše gostilne v Sloveniji. Tudi mi trdimo, da je Tabor še vedno ena boljših, če ne celo najboljša morska gostilna na Gorenjskem. Mateja in ekipa, še tako naprej!

Podbrezje 246, Naklo, Slovenija

+386 4 5330131

info@restavracija-tabor.si