Poletni dnevi so kot nalašč za obisk Verone, saj je zaradi svoje bogate zgodovine zelo pomembna turistična zanimivost, kjer rimska preteklost živi z ramo ob rami z Verono iz srednjega veka. Poleg ogleda znamenitosti lahko še do sredine septembra uživate ob poslušanju slovitih opernih del v areni.

Poskusiti pa vsekakor morate njihove tradicionalne jedi v restavraciji La Palma, ki se že od začetka prejšnjega stoletja nahaja na obrobju mesta Verone in nosi ime po ženi gospoda Arsenia, ki je s prijateljem prišel iz mesteca Belluno z željo po odprtju gostilne na obrobju.

Tradicionalna kuhinja gospe Palme je zelo hitro ponesla sloves daleč naokoli, njeno zgodbo o uspehu je nato nadaljevala hčerka Flora, nato vnukinja Giuliana, ki pa je pred kratkim vodenje restavracije prepustila svojemu sinu Paolu. Ta je prav tako tudi privrženec tradicije, zato je ohranil osnovne prababičine recepte, ki pa jim je dodal še ščepec natančnosti pri videzu in tudi izjemno skrbnost pri iskanju prvovrstnih sestavin. Tako dobite tukaj vedno sveže in doma narejene različne vrste testenin, zelenjava je seveda sezonska, meso prvovrstne izbire in v meniju so enake jedi, kot so bile nekoč na roko napisane na tabli: testenine »bigoli« z ragujem, testenine »fettuccine« z gobami iz bližnjih hribov, testenine »garganelli« z divjačino in ribezom, bakala s polento in še mnogo drugega. Dobite pa tudi kaj sodobnega: rižoto s hruškami. Paolova največja strast je vsekakor meso z žara, ki je pečeno na odličnem lesu z bližnjih hribov. Tukaj boste lahko poskusili tudi izvrstna italijanska vina, ki vam jih bo priporočal sommelier Marco, najstarejši sin Giuliane. Marco se lahko pohvali z enim od najboljših izborov vin v Veroni, če že ne kar v Italiji.

Priporočamo vam predhodno rezervacijo.