V Istri je v malem mestecu Brtonigla družina Fernetich leta 2004 odprla enega najlepših avtentičnih malih družinskih hotelov z restavracijo na Hrvaškem, ki je svoj uspeh doživel zahvaljujoč pozornosti do najmanjšega detajla, popolnostjo in s samim stilom, ki odraža istrsko tradicijo.

Teo Fernetich in Floriana Ružić

S posvečanjem pozornosti najstrožjim kriterijem restavracij, se je družinsko imetje spremenilo v ekskluzivni turistični kompleks, ki nudi udobje in vse potrebne usluge, ki so značilni za moderne evropske hotele vrhunske kategorije. Hotel je sestavljen iz treh sklopov: v prvem, kjer je bila nekoč vila gospodarja, se nahaja restavracija, eleganten bar, skupni prostori in deset elegantnih sob, s pogledom na morje ali na samo mestece. V drugi zgradbi, kjer je bil nekoč hlev istrske govedi – boškarina, se nahaja eleganten večnamenski prostor. V isti stavbi je tudi restavracija z velikim izborom domačih in tujih vin. V zgornjem nadstropju pa si še sobe. V tretji zgradbi, kjer so nekoč kmetje skrbno zlagali poljsko orodje in pluge, je danes odprta terasa in intimni welness kotiček. V zunanjem delu se nahaja velik bazen s prostranim parkom, ki je idealen prostor za preživljanje toplih dni, ki so v teh krajih najpogostejši. Znotraj je welness center, plod dolgega raziskovanja barv in materialov, s pokritim bazenom, savno, hidromasažo in čudovitim pogledom na okolico. Poleg ponudbe lepotnih tretmajev telesa in raznih paketov, hotel nudi individualni dnevni tretman za goste , ki se po napornem dnevu želijo sprostiti.

Članica združenja Jeunes Restorateurs d’Europe, restavracija gourmet San Rocco sodi v sam vrh istrske in hrvaške gastronomije. V prostorih bivše kleti, kjer je do nedavno v hrastovih sodih počival ponos družine, istrska malvazija, se danes nahaja ena najbolj poznanih istrskih restavracij, njeno uspešno zgodbo pa v kuhinji vodita domači Teo Fernetich in Floriana Ružić. Plod raziskovanja, ki temelji na tradiciji, so najboljše jedi, od jadranskih rib, tartufov, gob in divjačine, vse skupaj je dopolnjeno z najboljšimi domačimi in tujimi vini. Poleg več kot 200 vrst vin restavracija San Rocco ponuja tudi karto istrskih oljčnih olj, ki jih gostom priporoča ob svojih sezonskih menijih in jim pomaga izbrati najboljše olje k določeni jedi. Seveda lahko gostje poleti uživajo zunaj ob bazenu in parku.

Članica združenja Jeunes Restorateurs d’Europe, restavracija gourmet San Rocco sodi v sam vrh istrske in hrvaške gastronomije. V prostorih bivše kleti, kjer je do nedavno v hrastovih sodih počival ponos družine, istrska malvazija, se danes nahaja ena najbolj poznanih istrskih restavracij, njeno uspešno zgodbo pa v kuhinji vodita domači Teo Fernetich in Floriana Ružić. Plod raziskovanja, ki temelji na tradiciji, so najboljše jedi, od jadranskih rib, tartufov, gob in divjačine, vse skupaj je dopolnjeno z najboljšimi domačimi in tujimi vini. Poleg več kot 200 vrst vin restavracija San Rocco ponuja tudi karto istrskih oljčnih olj, ki jih gostom priporoča ob svojih sezonskih menijih in jim pomaga izbrati najboljše olje k določeni jedi. Seveda lahko gostje poleti uživajo zunaj ob bazenu in parku.

fotografije: Dean Dubokovič

Hotel in restavracija San Rocco, Srednja Ulica 2, Brtonigla, Istra, Hrvaška

info@san-rocco.hr, www.san-rocco.hr

tel.: +385 52 725000