Kmetija odprtih vrat, ki se ponaša s čudovitim razgledom nad Ljubljansko okolico, leži na griču pod Ulovko, sredi travnikov, na samem, tik ob gozdu. Izjemno prijazni gostitelji  so znani po raznoliki kulinarični ponudbi. Gospodar Slavko Čičmirko v domači krušni peči speče odlične telečje krače, ki jih postrežejo s krompirjem, prav tako iz peči in domačo solato. Vaše brbončice pa bodo prav tako navdušene nad drugimi specialitetami iz mesa divjih prašičev, krškopoljskih prašičev in drugimi domačimi mesninami, ki nastajajo pod spretnimi prsti Slavka. Vsake toliko časa se na ražnju zavrti tudi jagenček.

 

Ob našem obisku je iz kuhinje zadišalo še po domačem kruhu, paprikah polnjenih s krompirjem in skuto, pitah s pinjolami, krompirjem ali zeljem. Njihova stalnica je mlada špinača s popečenimi pinjolami in parmezanom. Tudi juh ne manjka, vedno dobra goveja, sezonsko tudi gobova, bučna…

 

Če se radi posladkate, potem morate poskusiti štrudel, ki ga odlikuje pestra paleta različnih okusov. K vsaki jedi pa gostitelji postrežejo izbrano kaplijco in tako poskrbijo za zaokroženost vašega kulinaričnega doživetja.

Na Kuren se vedno radi vračamo. Zaradi odlične domače hrane, kjer se vidi, da ne varčujejo pri sestavinah. Meso je vedno sočno in okusno, zelenjava z domačega vrta, sladice pa pripravljene z veliko mero znanja o tradicionalni slovenski kuhinji. Nenazadnje se tam vedno prijetno počutimo, saj celotna družina Čičmirko s svojo ekipo poskrbi, da se pri njih počutite kot doma.

Stara Vrhnika 97, 1360 Vrhnika

tel.: 041 350 670

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič