Renaultova nova velika limuzina ponuja elegantnost in pristno uživanje v vožnji, kot smo ga bili vajeni pri renaultih iz njihovih zlatih časov. Oblikovni slog povzema klasične poteze, ki so cenjene med kupci avtomobilov segmenta D, hkrati pa je Renault posegel po drznih potezah, ki napovedujejo prihodnost njihovega oblikovanja. Zato ni nič čudnega, da so si za predstavitev izbrali slikovite Firence, ki izžarevajo vse to – eleganco, drznost in izjemno kulturno umetniško zgodovino.

Pri talismanu so se oblikovalci odločili za triprostorsko limuzinsko karoserijo ali z drugimi besedami za limuzino z očitnim prtljažnim zadnjim delom, ki je skladen z univerzalno sprejetimi merili za družinske limuzine. Seveda pa so mu s prisrčnostjo vdihnili značilne gene Renaulta. Zunanje mere so z dolžino 4,85 metra in širino 1,87 metra velikodušne ter kot take prispevajo k notranji prostornosti in prestižnemu zunanjemu videzu, kakršen je zaželen za to vrsto avtomobila.

Prednji del se ponaša z mogočnimi potezami. Vgrajeno ima novo oblikovno istovetnost znamke Renault z velikim pokončnim rombom, ki krasi kromirano izrazno masko. Nov Renaultov vidni pečat zagotavljajo dnevne luči v obliki črke C, ki se spuščajo vse do odbijača. Talisman ima lahko glede na različico vgrajene žaromete z izključno LED-tehnologijo (full LED) pure vision. Ponuja nabor petih različic opreme potniškega prostora, ki jih je možno kombinirati z različnimi paketi opreme (glede na trg): life, business, zen in initiale paris.

V osnovnem paketu opreme ima talisman avtoradio s 4,2-palčnim (11-centimetrskim) zaslonom. Ta ima digitalni radijski sprejemnik (glede na trg), ki prinaša sprejem brez motenj in digitalno kakovost zvoka. V signal so vgrajena besedilna sporočila: opis predvajanih zvočnih vsebin, obvestila o prometu in vremenu, najnovejše vesti in podobno. Srednja raven opreme talismana vsebuje povezljivo multimedijsko tablično napravo R-Link 2 z vodoravnim 7-palčnim (18-centimetrskim) zaslonom. Najvišja raven opreme vsebuje napravo R-Link 2 s pokončnim 8,7-palčnim zaslonom (22-centimetrskim) in sistemom Bose Surround Sound.

Renault se je tudi pri talismanu, podobno kot pri novem espaceu, odločil za kombinacijo sistema 4Control in variabilnega vzmetenja. Ta edinstvena kombinacija hkrati skrbi za užitek, udobnost in varnost vožnje. Med vožnjo po mestu sistem 4Control, ki je pristna Renaultova posebnost, skrbi za izjemno okretnost, vozniku pa omogoča, da pozabi na velikost avtomobila. Na odprti cesti zagotavlja stabilnost v ovinkih in varnost ob nenadni spremembi smeri zaradi izogibanja oviri.

Po vzoru novega espacea ima tudi talisman tehnologijo multisense. Sistem krmili in usklajuje delovanje vgrajenih tehnologij tako, da ustvari poglobljeno občutenje vožnje. Skrbi za delovanje sistema 4Control ter krmiljenja blažilnikov, volana, motorja in samodejnega menjalnika EDC. Hkrati pa usklajuje tudi prikaze merilnikov, zvok motorja in osvetlitev potniškega prostora.

Motorji v talismanu so opremljeni s tehnologijo najnovejšega rodu, kot je neposredno vbrizgavanje bencina in bati iz jekla, zato ponujajo prvovrsten užitek v vožnji ter majhno porabo. Vsi imajo enega ali dva turbopolnilnika, tehnologijo Stop & Start ter povračanje energije med zaviranjem.

Oba bencinska (TCe 150 in TCe 200 bosta na voljo izključno v kombinaciji s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom EDC z dvema sklopkama) in vsi trije dizelski motorji (dCi 110, 130 in 160) ustrezajo okoljskim normam euro 6 ter izpolnjujejo pričakovanja in potrebe kupcev na vseh evropskih trgih.

Ora d’Aria ali z drugimi besedami ura zraka se nanaša na uro v dnevu, ob kateri so imeli zaporniki priložnost, da se sprehodijo in potelovadijo zunaj na svežem zraku, kar se je dogajalo nasproti omenjene restavracije na prejšnji lokaciji. Zdaj pa se nanaša na čas, ki ga pri njih preživijo gosti, medtem ko osebje naredi vse, da vam ponudi edinstveno mešanico tradicije, inovativnosti in elegance. Vse to poustvarja eden najvidnejših italijanskih šefov s svojo nadobudno ekipo, katerega največji dosežek v zadnjih letih je bila pridobitev težko pričakovane Michelinove zvezdice decembra 2011. Marco Stabile je mlad šef iz Pontedere v Toskani, katerega priljubljenost je v Italiji hitro zacvetela.

Svoje spretnosti in izredno domišljijo je razvijal med delom in v sodelovanju z nekaterimi italijanskimi najznamenitejšimi kuhinjami, med katerimi lahko še posebej izpostavimo slavno Baghino v mestu Prato, Il Salotto del Chianti, restavracijo Osteria di Passignano, ki je v lasti vinarstva Antinori, Cavaliere del Castello di Gabbiano, s katero upravlja ameriška družba Beringer Blass, Il Paese dei Campanelli ter Il Chiasso dei Portici.