»Deset let je minilo, pa se zdi, kot da je bilo včeraj, ko smo s prijatelji izbirali ime, sestavljali prve jedilnike, kuharsko ekipo, opremo … Kot da so se šele včeraj na Šmartinski cesti uresničile moje dolgoletne sanje, da sem odprl svoj lokal – CUBO, majhno, vendar ambiciozno restavracijo. Restavracijo sem želel narediti prav takšno, o kakršni sem sanjaril – kot celostno zgodbo hrane, ambienta, ekipe,« nam je povedal Boštjan Trstenjak, ko smo pred kratkim obiskali njegovo restavracijo.

CUBO je restavracija, kjer boste deležni prijetnega vzdušja in prvovrstne hrane. Moderen ambient, ki ga vsake toliko časa osvežijo s posebnimi dekoracijami, pričara toplino lokala, hkrati pa so gostje deležni dovolj intimnosti, tudi ko je ta poln. Restavracija CUBO je lahko odlična izbira za poslovno kosilo ali romantično večerjo ob izvrstni hrani ter vrhunskem izboru vin, penin, šampanjcev in žganih pijač domačih in tujih proizvajalcev. Trendi prehranjevanja so se v zadnjem času močno spremenili in lahko bi rekli, da je hrana kot taka dobila drug pomen. Ne jemo več samo zaradi dejstva, da bomo siti, temveč hrana v nas vzbuja občutke, ki jih lahko enačimo z dobrim počutjem, veseljem, ugodjem in ne nazadnje tudi s slogom življenja.

Njihova ponudba temelji na zdravi, kakovostni in sveži hrani. Lahka mediteranska kuhinja je osnova za edinstven izbor nenavadnih in za oko zanimivih kombinacij, s katerimi pozorno oblikujejo krožnike. Tudi letni časi so pomembni za možnosti vsakodnevne nabave najkakovostnejših surovin za pripravo hrane, zato svoje jedilnike temu ustrezno spreminjajo in vedno znova dopolnjujejo z zanimivimi krožniki. Jedilnik je sestavljen za vse okuse, saj je na izbiro veliko morskih, mesnih in zelenjavnih jedi, izvrstnih testenin in rižot, pripravljenih zelo raznoliko. Seveda so odlično poskrbeli tudi za sladokusce, saj njihove domače in nenavadno sestavljene slaščice jemljejo dih, ne nazadnje pa so postali prva restavracija v Sloveniji, ki je izdala svojo kuharsko knjigo slaščic.

Kot vsaka pot je bila tudi njihova počasna in težka, a ko so gostje spoznali CUBO, so mnogi postali stalni obiskovalci.

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
Tel: 01 521 15 15
www.cubo-ljubljana.com