Nekoč kultna železarna Mikačić, danes moderna dalmatinska konoba. Bokeria vas bo zvabila s svojimi barvami, mediteranskimi okusi in dalmatinskim utripom na edinstven, živahen trg. Če iščete kraj za uživanje v preprosti, kakovostni hrani in dobrih vinih, je Bokeria pravo mesto za vas.

Ko se sprehajate po centru Splita, boste naleteli na restavracijo Bokeria, ki s svojim atraktivnim interierjem in prijetnim ambientom privabi številne goste v vsakem trenutku dneva. Prostor je velik in zračen, z visokimi stropi in steklenicami vina, pršuta in polnimi kozarci domačih izdelkov za okras. Slog dekoracije in ime dolgujeta najbolj znani tržnici v Barceloni – Boqueria, a zahvaljujoč splitski tržnici in ribarnici, lahko tukaj kadarkoli v dnevu poskusite okusne jedi. Ponudbo Bokerije lahko opišemo kot sodobno mediteransko, meni je domiselno zasnovan, obsega mesne in ribje jedi, juhe in solate ter številne sladice.

Posebna pozornost je namenjena detajlom, kar se odraža v predstavitvi jedi. Za predjed lahko poskusite zelo okusno brusketo z gorgonzolo, figami, mandlji in medom. Ljubitelji mesa boste zagotovo poskusili jagnjetino in ne boste razočarani. Mehko meso, polnega okusa in fantastičnega vonja, dobra porcija. Vinska karta je privlačna, cene ugodne, osebje prijazno. Bokeria je ena izmed restavracij, v katero se boste vedno radi vračali in uživali v novih gastronomskih sredozemskih kreacijah.

Domaldova 8 , Split

tel.: +385 21 355 577