Stolp strelcev na Ljubljanskem gradu prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Ekskluzivnemu prostoru se je pred leti pridružil še chef Igor Jagodic, ki je izkušnje pridobival po svetu, tudi v restavracijah s tremi Michelinovimi zvezdicami. In kljub temu, da Igor in njegov Strelec v prvi Michelinovi izdaji kulinaričnega vodniča nista dobila zvezdice, si jo vsekakor zaslužita! Toda nič zato, Igorjeva kuhinja je po našem mnenju ena najboljših v Sloveniji!

V Strelcu sedaj kaže vso svojo ustvarjalnost ter kuhinjo dviguje med najboljše slovenske restavracije. Ponudba v Strelcu je kot kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo, hkrati pa presek preteklosti s sedanjostjo. Namen, želja in vizija so obuditi kulinariko naših prednikov, spet oživiti prostor ter kulinariko iz preteklosti preplesti z gurmanskimi presežki v sedanjosti. Domačim in tujim gostom pa ponuditi ščepec grajskih jedi, vonj starih časov ter vzbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki, a vse to na sodoben, a hkrati brezčasen način. Tako v pripravi, kot videzu ter načinu ponudbe in strežbe.

Tokrat nam je Igor pripravil kar nekaj specialitet, ki so nas pustile brez besed, o posameznih krožnikih ne gre izgubljati besed. Pomembno je to, da smo na Ljubljanskem gradu v stolpu strelcev vedno navdušeni. Prav vsa hrana je pripravljena na najvišjem nivoju, kreacije presegajo pričakovanja, zato lahko zatrdimo, da je Igorjev meni vreden vsakega evra. Pa naj gre za mesne, morske ali vegetarijanske jedi, prav v vsaki je čutiti izvirnost in ljubezen do ustvarjanja vrhunskih krožnikov.

Igor Jagodic vedno znova dokazuje, da je eden glavnih igralcev, ki v Sloveniji ustvarjajo visoko kuhinjo. In prav zaradi tega je vredno obiskati restavracijo Strelec, ki vas bo navdušila z odlično kulinariko in najlepšim razgledom v Ljubljani.

Restavracija Strelec
Grajska planota 1, Ljubljana
strelec@kaval-group.si
www.strelec.kaval-group.si
tel.: +386 8 3843142, +386 31 687648

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič