Restavracije Baita Piè Tofana v mestecu Cortina d’Ampezzo v italijanskih Dolomitih se ne obišče le mimogrede,  za hiter obrok, ampak se morate tam prepustiti in počasi uživati v kulinaričnih specialitetah z dežele in iz morja, ter se kakopak sproščati ob pogledu na smučarske proge in okoliške vršace.

 

V prijetno urejenem, elegantnem interierju boste postreženi z najokusnejšimi dobrotami, pripravljenimi izključno iz svežih sestavin, z najkakovostnejšimi vini (v njihovi kleti je več kot 300 različnih etiket), peninami ter oljčnim oljem. Iz dnevne ponudbe izstopajo jedi kot so tartar iz divjačine z mariniranim zeljem, gorčičnim sorbetom in brinovim maslom, gosja jetra s karameliziranim ananasom in pomarančami, tortelini napolnjeni z dušenim volovim repom, stejki iz nebraškega goveda in počasno kuhano pirenejsko jagnje ter različne vrste rib v sezoni. Za sladico si provoščite sivkin crème brulé, gratinirano breskev s kremo ali pa čokoladni fondue s svežim in suhim sadjem.

 

Za inovativno in hkrati preprosto kuhinjo je zadolžen chef  Eddy Calzà, ki je z gospo Wolly in  preostalo ekipo sposoben pripraviti zares enkrateno kulinarično doživetje, ki se mu ne boste mogli upreti.

Majhna družinska restavracija se ne vdaja množičnosti, tukaj velja butičnost in kjer piko na i doda še neposredna bližina smučišča.

 

Località Rumerlo, Cortina d’Ampezzo, Italija

Tel.: +39 0436 4258

baitapietofana.it

besedilo: Blaž Kordelič, fotografije: Dean Dubokovič