Sezonski pristop h kuhanju sili chefe, da preizkušajo razne recepte in uporabljajo sestavine na različne načine, ker bi se jih naveličali, če bi bbile vedno postrežene na enak način. Lastnica bistroja Mali Bar v Zagrebu, Ana Ugarković, ena najbolj poznanih gurmank in nekdanja televizijska kuharska zvezda, je dejala: „Skozi moje očaranje do sestavin sem se naučila, da je njihovo prepoznavanje in negovanje zrelosti osnova mojega kuharskega pristopa. Sijajno kuhanje zahteva veliko znanja in temelji na dveh osnovnih sposobnostih – opazovanju sestavin in instinktivnem delovanju v zvezi s tem v kuhinji.“

 

To je povsem v nasprotju s tem, da so za dobro kuhanje potrebni sijajni recepti, združevanje nezdružljivega in razne novosti, ki so koncipirane tako, da so drugačne. Mali Bar tesno sodeluje z ekološkimi proizvajalci, uporabljajo izključno ekološke začimbne rastline, zelenjavo, žitarice, dimljene brancine in orade, sveži kozji sir, morsko sol in solni cvet. mi Smo ob našem obisku poskusili pet sijajnih dnevnih jedi:

Tempura iz sardel, jurčkov, bučkinih cvetov, melancanov, koromača in žajbla. Sledili so zvitki  iz ohrovta in ovčjega sira s solato in pikantno paradižnikovo omako. Naslednja jed so bili črni ravioli, polnjeni s soljenim bakalarjem in posušenimi paradižniki, česnovim čipsom in rukolo.

Najbolj konkretna jed je bila počasi pečena krača v ovoju s pečeno zelenjavo in redukcijo iz jurčkov. Za sladico pa smo si privoščili slivovo pito s kamiličnim sladoledom.

Mali Bar v zagrebu je odličen kraj za zdravo in okusno kosilo, kjer se boste v prijetnem ambientu počutili kot doma.

 

Vlaška 63, Zagreb

Tel: +385 1 5531014

besedilo: Inge Privora, fotografije:Dean Dubokovič