Gostišče Vračko je gostišče z dolgoletno tradicijo, z začetki v letu 1908. Zgodba, ki jo pišejo, je edinstvena. To je družina, ki ji je ljubezen do gostinstva in vinogradništva v krvi, saj se s tem ukvarjajo vse življenje, že četrto generacijo.

Pri Vračkovih lahko ob dobri hrani in izvrstnem vinu lastne pridelave uživate v neokrnjeni naravi, ki je hkrati primerna za oddih in prosti čas. Veseli vas bodo tudi za več dni, saj ob vsem ponujajo še udobne sobe.

Postregli vam bodo s hišnimi specialitetami, sezonskimi lokalnimi dobrotami, jedmi s štajerskim značajem in mediteranskim pridihom. Ob tradicionalnem jedilniku pripravljajo še kulinarične dobrote ob posebnih, t.i. tematskih dnevih, kot so pepelnična sreda, martinovo, valentinovo in podobno. Dobro hrano pri njih zmeraj spremlja kvalitetno vino, največkrat lastne pridelave.

Trenutno se lahko prepustite pridihu jeseni ob bučni kremni juhi, stročjemu fižolu z ocvirki in kislo smetano, smučevemu fileju na ješprenovi rižoti z lisičkami in bučnim pirejem, svinjskih medaljonih v omaki z lisičkami, bučni kremi in štruklji, za sladko pa jabolčni tiramisu in borovničeva tortica.

Sončne lege, ki vabijo na dolge sprehode, nudijo dom cenjenim avtohtonim vinskim sortam. Njihova žlahtna, večkrat nagrajena vina lahko poskusite v gostišču ali vzamete s seboj.

Ko dan postane prekratek za to, kar ponujajo, se lahko odločite ostati pri Vračkovih dlje časa. V eni od 10 dvoposteljnih sob se lahko udobno namestite, spočijete, zjutraj pa vam bodo postregli odličen zajtrk.

Grušena 1, Zgornja Kungota

gostisce@vracko.si, www.vracko.si

tel.: +386 2 656 43 11

fotografije: Dean Dubokovič