Hotel, restavracija, vino

Vinarstvo Boškinac je nastalo z logičnim zaporedjem stare družinske tradicije v proizvodnji vina. Njihovi predniki Šuljić-Boškinac so pridno dvigovali vinograde in negovali proizvodnjo vina skozi stoletja ter s tem naredili vinsko klet kot ogrodje družinskega sloga življenja.

Vrste grozdja so se spreminjale, vendar so vinogradi ostali neizbrisan vir obstanka. Na petih hektarih so posajene trte kabernet sovinjona, merlota, gegića, šardoneja in sovinjona. Njihova želja je, da ljubitelji vin v njihovih vinih občutijo moč juga, kamnitega otoka, eleganco temperamenta in napor, ki ga zahteva vinograd.

Rdeča vina Boškinac so vedno med najboljšimi hrvaškimi vini, bela pa predstavljajo posebnost kot spoj avtohtonih in svetovnih sort. Številne nagrade so rezultat marljivega dela in ljubezni do tega edinstvenega posla.

Hotel

Boutique Hotel Boškinac, ki stoji na polju, 700 metrov stran od morja in dva kilometra od Novalje, ima v ponudbi osem prostornih sob in tri apartmaje. Je čudovit spoj tradicije in sodobnega oblikovanja v oazi dišav. Vsaka soba ima salon, bar in kopalnico, apartmaji pa imajo ločen salon in dve kopalnici. Sobe so opremljene z izbranimi materiali in ročno izdelanim pohištvom. Pri urejanju so se držali ideje, da spoštujejo tradicijo. Ta se odraža v barvah, skladnosti in eleganci, ki se občutijo v vsakem kotu hotela. Večina gostov kot največjo vrednost bivanja v hotelu Boškinac pripisuje miru in zelo lepi okolici.

Restavracija

V restavraciji boste zagotovo našli harmonijo okusa in vonja. Dopustiti morate, da vas popeljejo skozi njihovo avtorsko in kreativno kuhinjo, temelječo na lokalnih sezonskih živilih, domačih zeliščih in začimbah. Ob takšnem kuhanju ponudijo le najboljša vina hiše Boškinac ter veliko število najzanimivejših svetovnih in hrvaških vin. Restavracija je odprta za hotelske goste in vse tiste, ki želijo poskusiti bogastvo in izvirnost mediteranske otoške kuhinje, ki spremlja svetovne kulinarične trende. Restavracija je očarala tudi slovitega Anthonyja Bourdaina.

Konoba

Konoba se nahaja v podzemnem delu hotela. V njej pripravljajo pokušnje vin in organizirajo večere z živo glasbo dalmatinskih klap. Ob tem ponudijo domače specialitete, kot so paški sir, dalmatinski pršut, skuta, inčuni, domače mineštre, novaljski makaroni, pečena paška jagnjetina, ribe in jadranski lignji, ter druge jedi iz bogate tradicionalne gastronomske dediščine.