Gostišče Juvan je svoja vrata v Domžalah odprlo v aprilu leta 1968, tako da ravno zdaj praznujejo svojo petdeset letnico. Vse od začetka je Gostišče Juvan družinsko podjetje, do upokojitve v letu 1992 je gostišče vodil Mirko Juvan skupaj z ženo in sinom Miranom, ki je po očetovi upokojitvi gostišče tudi prevzel, v letu 2010 pa se je v delo vključila tudi Mirkova vnukinja Maša.

 

Pred nekaj leti so gostilno prenovili in dogradili in tako zdaj svojim gostom ponujajo tri sobe, eno s 30 sedeži, dve z 20 sedeži. Od pomladi do jeseni goste postežejo na velikem vrtu v prijetni senci starega kostanja. Gostišče Juvan svojo ponudbo hrane prilagaja gostom, del ponudbe pa se vse od začetka delovanja ni spremenilo in predstavlja prepoznavnost gostišča. Ponudba je sestavljena iz slovenske in mednarodne kuhinje s poudarkom na sezonskih jedeh.

 

Med najbolj prepoznavne jedi Gostišča Juvan vsekakor spada goveja juha z žlikrofi, najboljša pečena telečja krača s pravim praženim krompirjem, zrezek z jurčki ter hišna orehova palačinka. Na jedilniku med drugim najdemo žolco, žabje krake, žlikrofe s parmezanom, poleg goveje juhe sta vsak dan na voljo še fižolova in gobova juha, zrezki in biftki na najrazličnejše načine, telečja pečenka, ribe, telečja jetrca…  Imajo tudi širok izbor solat in prilog ter sladic, med katerimi posebno mesto zavzemajo zavitki.

Spomladi ponudbo popestrijo z  jedmi s šparglji, spečejo češnjev zavitek in pehtranovo potico, poleti je na jedilniku veliko jedi z jurčki in lisičkami, polnjene paprike, marelični zavitek, borovnice, jagode. Jeseni je ponudba doponjena z racami in gosmi, rdečim zeljem ter kostanjevo rezino, pozimi pa dobite tudi odlične koline.

Juvan je domača gostilna, ki vse stavi na tradicijio in odlične sestavine. Mi se tam vedno počutimo prijetno, zaradi odlične hrane, domačega ambienta in prijaznih gostiteljev. Juvanovi, vse najboljše in še tako naprej!

 

Gostišče Juvan

Ljubljanska c. 124, Domžale

Tel: 01 7241311, 041 710750

fotografije: Dean Dubokovič