Že več kot 20 let vas na domačiji v Cogetincih (Slovenske gorice) Firbasovi razvajajo z vsem, kar narava in okolica ponujata. Njihova vizija je gostom ponuditi tisto, kar lahko pridelajo sami in kar izvira z njihove kmetije.

 

Gospodinja Marjana je glavna pri vrtenju kuhalnice, gospodar Alojz pri negi vina in viljamovke, sin Dejan za urejanje okolice, sin Bojan pa je zadolžen za zagotavljanje dobre volje obiskovalcev.

Na kmetijo prihajajo gostje, ki si želijo pristnega stika z naravo in domačnosti, pa naj bo to samo za eno popoldne ali več dni. Okolica ponuja številne poti za kolesarjenje in sprehod, odbojko na mivki, nogomet, namizni tenis, streljanje z lokom ali pa preprosto uživanje v senci pod orehom. Bolj delovno razpoloženi jim lahko pomagate tudi pri vsakdanjih kmečkih opravilih ali ob spremstvu gospodarjev sprehodite njihove konje.

Okusi, ki nam jih narava daje, vas pričakajo na mizah domačije Firbas. Z lastnega vrta, iz sadovnjaka in hleva vam bodo postregli domač mladi sir, pašteto, meso in iz tünke, kislo juho, knedlčke iz kvašenega testa, koline in pečenke, dušenega zajca, gibanico, kruh, marmelade, sadje, bučno olje in druge dobrote. Ob hišnih specialitetah boste uživali v spremljavi njihovih domačih vin (beli pinot, renski rizling, rumeni muškat in zvrsti) , hruškovem žganju, bolj sladkosnedi pa v hruškovem soku viljamovk iz njihovega sadovnjaka.

 

Udobno namestitev si pri Firbasovih lahko privoščite v 8 sobah, dveh apartmajih, ali kar na seniku. V prijetno jutro vas pri nas zbuja vonj po domačih dobrotah, ki so zagotovo odličen uvod v lep dan. Tega lahko preživite na potepanju po okoliških znamenitostih in naravi, se prepustite toplim mehurčkom lesene kadi pod krošnjami dreves.

Domačija Firbas, Cogetinci 60
2236 Cerkvenjak, Slovenija
tel.: 041 746 174 Alojz, 031 855814 Bojan
info@firbas.com

www.firbas.com

fotografije: Dean Dubokovič