Rivica je eden redkih primerov dobrega gostinstva na tem območju. Kot vsak začetek tudi ta ni bil lahek, vendar je vztrajnost mlade generacije s kreativno kuhinjo izboljšala in nadgradila tradicijo, začeto v preteklosti.

Zgodba sega v leto 1934, ko sta nono Mare in nona Iva v malem ribiškem mestecu odprla penzion in tako začela hedonistično zgodbo na tem predelu. Zgodbo sta nadaljevala oče in mama, ki sta do konca prejšnjega stoletja sedaj že restavracijo pripeljala v vrh hrvaške gastronomije. Danes restavracijo vodi Dražen Lesica z ženo Nikolino. Njihov moto je sezonsko, lokalno in sveže, vendar pripravljeno z veliko ustvarjalnosti in s spoštovanjem tradicije. Priprava hrane temelji na svežih začimbah, dekoraciji jedi in načinu postrežbe. Čeprav se ravnajo po načelu, da je v preprostosti lepota, se še kako dobro zavedajo, da brez truda ni napredka.

V Rivici lahko okušate sveže kvarnerske škampe z domačimi špagetoni, rimski njok s škampi, svežo tuno na mediteranski in azijski način, prvovrstne ribe na žaru, mesojedci se boste razvajali ob jagenjčkovih zarebrnicah, telečjih ličkih, pripravljenih v »sous vidu«, na koncu pa seveda še pester izbor sladic.

V prijetno domačem ambientu ponujajo tudi vina skoraj vseh najboljših istrskih vinarjev, posebej ponosni pa so na pridelovalce z otoka Krka. Seveda imajo na bogati vinski karti tudi druga hrvaška vina, penine in šampanjce.

www.rivica.hr

Restavracija Rivica
Ribarska obala 13
Njivice, Krk, Hrvaška

Tel: +385 51 846101