Zgodba gostilne z dolgoletno tradicijo se nadaljuje, pa vendar hkrati tudi času primerno spreminja. Novo, prenovljeno gostilno & vinoteko Danilo sta prevzela Nina in Gašper Čarman, sestra in brat, ki uspešno družinsko zgodbo s ponosom nadaljujeta že tretjo generacijo. Ob tem pa moramo poudariti, da je za izvedbo vrhunskih jedi še vedno zaslužna mama Vesna.
Gostila Danilo je posebna in drugačna, vendar domača. Stare jedi so pripravljene na sodoben način, poznani recepti babic so mojstrsko preoblikovani z znanjem kuharske mojstrice Vesne Čarman, na vinski karti pa vas pričaka več kot petsto skrbno izbranih vin, ki ob okusni hrani razveseljujejo vaše brbončice.

Danilo, gostilna & vinoteka, je gorenjski predstavnik v elitnem klubu Jeunes restaurateurs d’Europe. Ohranja vrednote tradicionalne domače kuhinje in lokalnih sestavin, a vam hkrati obljublja, da bo vsak krožnik pripravljen z ustvarjalnostjo in novimi okusi, kar smo se prepričali tudi sami, ko smo jih obiskali konec lanskega leta. Jedilnik temelji na domačih in lokalnih sestavinah ter tradicionalnih receptih, preoblikovanih s pridihom sodobnega. Nam so se sline cedile že od začetka, ko so nam pripravili karpačo pečene buče z dimljeno skuto, bučnim drobljencem, bučnim aiolijem in bučnim oljem. Sledil je tako imenovani čaj. Gre za sušeno jušno zelenjavo, ki jo dajo v čajno vrečko in nato prelijejo z domačo govejo juho, zraven pa dodajo še profiterol. Za glavno jed so nam postregli odličen goveji file v telečji omaki, ki so mu dodali pečeno polento, pire pečene paprike ter marinirane paradižnike z balzamičnim kisom, medom in oljem zelene. Ker so bili želodci že dodobra polni, smo se posladkali le z legendarnimi pralineji, ki jih je naredila Vesna, čeprav je na voljo pestra izbira odličnih domačih sladic.

Tako kot meni se z letnimi časi pri Danilu menja tudi likovna razstava.

Gostilna & vinoteka Danilo vas bo poleg izjemnega izbora jedi presenetila in navdušila tudi z veliko izbiro vin. Bogata vinska karta skrbno izbranih slovenskih in tujih vinarjev vam bo ponudila več kot 500 različnih vin, ki bodo popestrili jedi in vam omogočili, da pokusite nove etikete po izboru sommeliera Gašperja Čarmana, vsa vina pa so vam na voljo tudi za nakup.

Po novem je poleg a la carte ponudbe in dveh degustacijskih menijev v  gostilni & vinoteki Danilo poskrbljeno tudi za vse tiste, malo manj lačne. V ločenem delu gostilne je tudi Danilo BAR, ki je namenjen druženju, manjšim prigrizkom in bogati vinski ponudbi.

GOSTILNA & VINOTEKA DANILO
Reteče 48, 4220 Škofja Loka
Tel: 04 515 34 44
www.danilogostilna.si