Vina z dušo, za dušo

Zgodba vin Ducal se je začela v osrčju Trente ob reki Soči. Na Kekčevi domačiji se je na temeljih predanosti tradiciji in želji po ustvarjanju rodila ideja o vinu na najboljših legah štajerskih gričev. Vino pooseblja lastnosti zemlje v Svečini. Grozdje je skrbno izbrano, njegova celotna pot do steklenic je dobro premišljena, vendar načrtovana s kančkom poguma, kar pa se sklada z zgodbo o Kekcu kot tudi življenjsko filozofijo ustvarjalcev vina Mitje in Tima Lo Duce.

Vinska klet Ducal leži v Svečini na meji z Avstrijo. Trte se na dobrih osmih hektarih razprostirajo v obliki amfiteatra, kar s karakteristično lapornato podlago nudi odlične pogoje za elegantno, bogato in strukturirano vino. Pridelujejo suha in zorena vina iz sort renski in laški rizling, šipon ter modri pinot. Iz sorte šardone nastaja njihovo peneče vino Sontia. V letu 2016 so prvič napolnili amfore in betonska jajca, ki dopolnjujejo njihovo vizijo in strast do oranžnih vin.

Renski rizling 2012

Tega zaznamujejo prepoznavna rumena barva, bogato telo vina in vonj tipičnega rizlinga, ki izraža lastnosti prsti. Sadne arome, zaznane na vonju, se v ustih zaokrožijo. Značilnost tega rizlinga je tudi njegova svežina, ki se z zrelo aromo in mineralnostjo poveže v živahno harmonijo.

Laški rizling 2012

Že njegova barva izraža odtenke rumenih zrelih sadežev. V ustih začutimo njegovo bogato telo, zapolnjeno z živahno mineralnostjo. Osebnost vina tvorita prefinjena resnost in pookus, ki še dolgo ostane v ustih.

Sontia, peneče vino, suho, brut

Njen značaj simbolizira avtentičnost, eleganco in globino. Izvirna sadna cvetlica vodi v popolnoma novo dimenzijo bogatega in zaokroženega okusa. Osnova je šardone. Zorenje na kvasovkah je tako dolgo, dokler penina ne pridobi svojega telesa in globokega značaja. Zrela barva se nadaljuje v ustih, kjer lahko občutite tipično noto zrelega sadja. V ustih deluje kremasto z dolgim pookusom in dolgotrajnimi mehurčki. Ta penina je odlična uvertura v dolge večere ali kot popolni spremljevalec k bogatim in zaokroženim jedem.

Šipon

Izrazita rumena barva nakazuje na bogato strukturo vina in njegovo sadnost. Zaznamo vonj tipičnega predstavnika te vinske sorte, ki v ustih ustvari harmonijo vseh parametrov. Njegova značilnost je bogato in polno telo, ki ga čutimo z dolgotrajnim pookusom.