Zgodba se je začela leta 1972 v Rovinju, ko je gospod Corrado Pellizzer odprl vrata svoje prve ribje restavracije Giannino. Kot sin ribiča se je odločil svoje znanje o morju kreirati in postreči v polnem okusu morja in spominov na svoje otroštvo. Prav on je zaslužen za tradicijo, ki traja že desetletja.

Danes restavracija Giannino, ki jo vodi sin Nereo, slovi kot prestolnica, kjer pripravljajo sveže ribe. Njihova ponudba temelji izključno na ulovu ribičev. Njihova priprava temelji na tradiciji, strasti in kvaliteti. Seveda spremljajo trende v gastronomiji, tako da tukaj lahko uživate tudi v surovi ribi in ostalih morskih delicijah. In Giannino ne bi bil to kar je, če ne bi bilo njihovega, večkrat nagrajenega “brodetto alla Rovignese”, ki ga je Corrado kuhal na marsikaterem kuharskem tekmovanju po svetu. Velika izbira odličnih testenin in rižot je odraz ljubezni do morja, saj je v njih čutiti svežino in poln okus morskih dobrot.

 

Oče Corrado pripravi prvovrstno pašto  

Danes restavracijo Giannino vodi Nereo Pellizzer

Seveda je tudi izbira vin široka. Seznam je zelo izbran in zaobjema veliko različnih hrvaških etiket, posebna pozornost je namenjena vinom iz Istre.

Po vsem tem, kar smo preizkusili v restavraciji Giannino, se ne čudimo, da je le-ta redna gostja gastronomskih vodnikov in dobitnica številnih priznanj. Zato bo dobro, če boste svoj prihod najavili, saj se zna zgoditi, da bo Giannino poln tako za kosilo kot za večerjo, kot so pri njih odprti.

www.restoran-giannino.com

Augusta Ferrija 38, Rovinj

Tel.: +385 52 813402