Restavracija Kanova predstavlja novi jedilnik

Šefi kuhinje prestižnega hotela Kempinski v bližini Umaga so uspešno odprli novo sezono kulinaričnih presenečenj z nadvse zanimivimi jedilniki, s katerimi želijo predstaviti vrhunce istrske kulinarike, hkrati pa napovedati odprtje restavracije Kanova v letošnji sezoni.

V restavraciji Kanova že tradicionalno prevladujejo okusi in vonji modro-zelene Istre. Šef kuhinje Daniel Pause in glavni kuhar Zoran Čobanov negujejo kulinarični hedonizem ter vsako jed predstavljajo estetsko. Medtem ko je Daniel Pause izkušnje pridobival v kuhinjah znanih evropskih hotelov skupine Kempinski, si je Zoran Čobanov te več kot dvajset let nabiral tudi nekaterih italijanskih restavracijah z Michelinovimi zvezdicami. Zoran vsako leto, odkar dela za Kempinski, obišče izbrano restavracijo znotraj skupine, kjer si s kolegi izmenja dragocene izkušnje. V svoj jedilnik poskuša uvajati najnovejše kulinarične trende. Letos je v dunajskem hotelu Palais Hansen Kempinski obiskal znano restavracijo Edvard, ki ji je skupaj z vodjem kuhinje Antonom Pozegom pridobil status restavracije z eno Michelinovo zvezdico pa tudi njeno objavo v vodiču »Michelin guide Main Cities of Europe 2016«.

»To je bila izvrstna izkušnja. Jedilnik Kanove se opira na sezonski značaj živil, ki jih uporabljajo v tradicionalni lokalni kuhinji. Vsestranski pristop, barve in tekstura živil ter inovativne tehnike kuhanja združujejo sodobne istrsko-mediteranske okuse. Na koncu je ideja vizualno presenetila goste ter navdušila njihovo subtilno raznolikost okusa in arome. Anton se s svojo ekipo naslanja na kreativnost in inovacije, zaradi česar imamo mnogo skupnih tem. Oba sva željna znanja in iskanja novih kuharskih novosti, zaradi česar je bilo idej o spreminjanju okusa pa tudi naših jedilnikov na pretek. To je bila tudi priložnost, da Dunajčanom predstavim nekaj jedi z našega jedilnika, vključno z istrsko frtaljo,« je poudaril Zoran Čobanov.

Koncept restavracije Kanova temelji na predstavitvi lokalne istrske kuhinje. Na njihovem meniju prevladujejo jadranska riba in morski sadeži ter meso istrskega boškarina, prav tako pa ne manjkajo domače testenine in zelenjava. Priljubljeni izbor Zoranove kuhinje so istrsko olivno olje in solni cvet ter začimbe z lastnega hotelskega vrta. Še posebej je priljubljena njegova istrska frtalja in jedilniki, znani pod nazivom Chefs menu. Ponudba restavracije je izpopolnjena z izborom priznanih hrvaških in mediteranskih vin, za kar je zadolžen vodja restavracije in sommelier Moreno Rudan.

Restavracija se nahaja v zadnjem nadstropju konferenčnega centra na zasebni plaži Kempinski Hotela Adriatic. Notranjost te sodobne restavracije je obdelana z lesom, krasi pa jo tudi odprt kamin. Z njene terase se ponuja čudovit panoramski pogled na Jadransko morje in sosednje države.

Restavracija je do sredine septembra odprta od torka do nedelje.