Restavracija Spinnaker, gastronomska pustolovščina onkraj poznanih okusov in vonjav, ki se nahaja na obali starega mestnega jedra v Poreču, očara z elegantno postrežbo, široko vinsko karto in natančnimi kuharskimi mojstrovinami Gorana Hrastovčaka. Preden je Goran postal chef v Spinnakerju si je izkušnje in znanje nabiral v restavraciji La Pergola, prvi in ​​edini restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami v Rimu pod vodstvom slovitega Heinza Becka.

Prevzel je Beckovo spoštovanje mediteranske kulinarične tradicije in uporabo brezkompromisno svežih in kakovostnih sestavin. Tako Hrastovčak v Spinnakerjevo kuhinjo vnaša preverjene lokalne sestavine, kjer sta jasna način in izvor pridelave ter ustvarja jedi, v katerih se te sestavine spoštujejo. Zato ne preseneča, da so krožniki iz njegove kuhinje prave male umetnine, v katerih se na videz nezdružljivi okusi združujejo z natančno in navdahnjeno kuharijo. S sodobnimi tehnikami, ki temeljijo na lokalni tradiciji, Hrastovčak gradi zanimive sezonske degustacijske menije v petih hodih, ki navdušujejo prave hedoniste in ljubitelje visoke kulinarike. Da ekipa Spinnakerja kuha nekaj resnega, priča tudi ponudba veganskega menija, ki je idealen odgovor tistim veganom, ki so siti običajne ponudbe in nenehno iščejo nove okuse in teksture na osnovi rastlinskega izvora.

Poleg izjemno kreativnega menija, edinstvenega gastronomskega doživetja in prijetnega vzdušja je za to restavracijo posebnost zelo resna vinska karta, ki jo je skrbno oblikoval Sandi Paris, eden najboljših hrvaških sommelierjev in strasten promotor vin. V njej izstopajo vina iz avtohtonih sort grozdja, kot so istrska malvazija, teran, momjanski muškat in plavac mali. Toda kot gost restavracije Spinnaker se vam ni treba obremenjevati s poznavanjem najnovejših trendov v vinskem svetu, da bi se znašli v bogati ponudbi Pariza. Z Zoranom Gregorovićem, dobrim duhom restavracije Spinnaker in glavnim sommelierjem, ste lahko prepričani, da bo vsaka jed iz degustacijskega menija dosegla popolno harmonijo z vinom, ki ga priporoča in tako vse do sladkega zaključka, za katerega je poskrbljeno s strani glavne slaščičarke Dragane Kovačević. Njene sladice se močno zgledujejo po Istri, zato naj vas ne preseneti, da boste poleg ene njenih najbolj nepozabnih sladic prejeli tudi komplet za lov na tartufe. Tiste sladke, seveda.

Ne zamudite obiska tega poreškega fine dining naslova, ekipa Spinnakerja vas pričakuje tudi v zimskih mesecih.

Obala Maršala Tita 15, Poreč

+385 52 400 804

https://www.restaurantspinnaker.com/

spinnaker@valamar.com