Na Gospodarskem razstavišču je vrata odprla Gostilna pri Trubarjevi mami, kjer se v kletnih prostorih dvorane Jurček kuha po domače. Strežejo se slovenske avtohtone jedi, se še spomnite golaža slovenske divjačine, pečene jagnječe krače z domačimi gomolnicami, pečene krvavice in pečenice, svinjske potrebuševine in ajdovih žgancev, kislega zelja in ocvirkov in seveda ne smemo pozabiti letečih žgancev. Vse sestavine prihajajo od lokalnih pridelovalcev z ekološkimi certifikati. Ljubitelji dobre hrane in pijače lahko izbirate med obsežnim naborom vin in piv.

Gostilna pri Trubarjevi mami pa ne bodo samo tradicionalne slovenske jedi iz jedilnika, ki ga je soustvaril vrhunski chef Mojmir Šiftar, mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau in bogat izbor pijače, ampak tudi izdelki lastne blagovne znamke, kot so ročno izdelane testenine, sladice in podobno.

 

 

Gostilna Pri Trubarjevi mami ne želi biti zgolj pribežališče za domače goste, ampak želi tujim gostom Slovenijo približati skozi odlično kulinariko pristnih slovenskih jedi. Še zlasti pomembna pridobitev je v času, ko se s svojo strategijo kulinarike kot kulinarične destinacije Slovenija umešča na globalni kulinarični zemljevid in se s svojo pristno lokalno in tradicionalno slovensko ponudbo umešča ob bok Kavalovim odličnim restavracijam kot so Strelec, Eveergreen, Element, Angel, Kaval in Favola.

Želja Trubarjeve mame je, da gostje uživajo dobro hrano in izbrano pijačo, se podružijo, posvetijo drug drugemu in se ob koncu tedna poveselijo tudi ob folklorni glasbi domačih avtorjev in izvajalcev. Ali kot so zapisali že 500 let nazaj: jejmo, pijmo in oblačimo se, kakor se nam zdi, zdaj pa dodajajo še: in nazdravimo dobrim jedem in vsem dragim gostom.

Prenova oz. ureditev Paviljona in od zdaj naprej tudi Gostilne pri Trubarjevi mami, se je začela že lani poleti na pobudo in izvedbo Gospodarskega razstavišča v obliki novega prezračevanja, elektronapeljave, razsvetljave, novih toaletnih prostorov, posebnih dvigal za hrano iz kuhinje na terasi, ki že kaže svojo podobo od prvih spomladanskih žarkov naprej. Tako je stari prostor zažarel in zadihal s polnimi pljuči in tako pričakal Gostilno pri Trubarjevi mami s svojo prenovljeno podobo, prostorom primernim za kosila in večerje za zaprte družbe, sestankovanje, predavanja ali a la carte večerje z novo ponudbo. Medtem je zgornji prostor, kjer biva kavarna lounge Paviljon, bogatejši za novo teraso na ploščadi, kjer se bomo lahko razvajali od prvih toplih pomladnih žarkih vse tja do pozne jeseni. V času prireditev, sejmov in mednarodnih kongresov na Gospodarskem razstavišču pa bodo številni obiskovalci v Trubarjevi mami razvajani še bolj kot do zdaj. Ne gre pa pozabiti žive glasbe, ki bo iz prostorov gostilne odmevala ob petkih zvečer.

 

Fotografije: Nejc Pernek – Foto Dean Dubokovič

www.kaval-group.si