Podjetje Volvo vstopa v že devetdeseto leto obstoja, zato ni treba posebej poudarjati, da je eno najimenitnejših podjetij, ki se ukvarja z izdelavo avtomobilov. In kaj pričakovati od proizvajalca, ki si je svoje ime zgradil na pregovorni varnosti svojih vozil? Nič manj kot to, da bo enega svojih najboljših modelov izpopolnil do podrobnosti.

Z zadnjo generacijo modela V90 so pokazali, kakšen mora biti karavan višjega razreda. V90 cross country, ki smo ga preizkusili, se je ponašal z oznako D5, ki kar precej obljublja. Pred leti je veljalo, da se pod to oznako skriva petvaljni pogonski agregat, vendar so se časi spremenili. Potreba po čistejšem izpuhu je pripeljala to tega, da se zdaj pod to oznako skriva vrstni štirivaljni pogonski agregat z delovno prostornino dveh litrov. Kljub zmanjšanju valjev pa si lahko oddahnemo, saj je motor opremljen z najsodobnejšo tehnologijo vbrizga goriva in turbinskim polnilnikom. Slednja pripomoreta k temu, da agregat razvije 173 kilovatov oziroma 235 »konjev« pri 4.000 vrtljajih v minuti ter 480 njutonmetrov motornega navora že pri nizkih vrtljajih, od 1.750 do 2.500 v minuti. Pogonskemu agregatu je v pomoč odličen osemstopenjski samodejni menjalnik, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa. Ta vrsta pogona seveda močno pomaga pri vožnji. Avtomobil pri priganjanju skozi zavoje daje zaupljiv občutek in mejo zdrsa postavlja zelo visoko. Pri pretiravanjih vozniku na pomoč priskoči elektronika, ki poskrbi za to, da ta lažje obvlada vozilo. Odličen štirikolesni pogon je namenjen temu, da se avtomobil čim bolje pelje po spolzkih in drsečih podlagah ter daje občutek varnosti. Povprečna poraba goriva med našim preizkusom je znašala okoli osem litrov na 100 kilometrov, kar je presenetljivo malo, upoštevajoč težo vozila, moč motorja, samodejni menjalnik in štirikolesni pogon. Kljub varčno naravnanemu pogonskemu agregatu vozilo ne skopari z močjo, saj se od nič do 100 kilometrov na uro premakne v 7,5 sekunde in požene do 230 kilometrov na uro, kar so popolnoma spodobne številke.

 

Oblika novega V90 cross country si zasluži pohvale, saj vozilo deluje popolnoma skladno. Testni avtomobil je bil z dodatki in 20-palčnimi platišči videti še bolj športno terenski. Notranjost je zgodba zase in si zasluži vse pohvale. Popolna ergonomija z vsemi možnimi elektronskimi dodatki naredi vožnjo prijetno tako za voznika kot tudi sovoznika in sopotnike na zadnji klopi, kjer je zares veliko prostora. Odlična izdelava ter zelo kakovostni materiali naredijo notranjost preprosto popolno in kar se da prestižno.

Zdi se, da je Volvo z novimi modeli ubral pravo pot. Tudi V90 cross country je oblikovno, tehnološko in kakovostno v samem vrhu ponudbe, kar pa se pozna tudi pri ceni. Testni primerek ni bil ravno poceni (80.000 evrov), vendar kakovost, varnost in prestiž nikoli niso bili poceni.

besedilo in fotografije: Blaž Kordelič