Vinska klet Marof, nemško Meierhof, je pravzaprav kmetijsko posestvo, ki sega v leto 1905, ko je madžarska družina Szápáry tu postavila neke vrste lovsko hišo skupaj z zgradbami za kmetovanje in vinsko kletjo.

Vinska klet Marof je uspešno postavila nove temelje ustvarjanja vin v Prekmurju. Večkrat nagrajena odličnost domačih in tujih vinskih strokovnjakov dokazuje, da so na pravi poti in da se lahko prekmurska vina mirno postavijo ob bok najboljšim slovenskim in svetovnim vinom. Vinogradi vinske kleti Marof se razprostirajo po najlepših obronkih neokrnjenega Goričkega. Z velikim spoštovanjem in posluhom do narave skrbno negujejo 40 hektarov vinogradov.

Visoka tehnologija vinske kleti si poda roke s tradicionalnim pridelovanjem vin, moderno okolje se zlije z naravo in ponudi nepozabno doživetje za vse čute. V pritličju se razprostira soba za degustacije s čudovitim odprtim pogledom na prostrane vinograde in okoliško naravo. V kleti se obiskovalcu razkrije popolnoma nov svet.

Dovršeno oblikovana vinska klet z modernimi surovimi betonskimi zidovi v kombinaciji z lesom in nerjavečim jeklom ustvarja pravo vzdušje za pridelovanje in hrambo vin višjega razreda. Najsodobnejša tehnološka oprema za kletarjenje v vsakem delu kleti govori o tem, da za ustvarjanjem vin stoji resna in dolgoročna vizija.

V prvem nadstropju se z malega balkona lahko razgledate naokoli po vinogradih in bazenu, ugnezdenemu med padajoče griče. Z roko pa se lahko dotaknete ogromne krošnje stare lipe.

Vinska trta pozna skrivnosti zemlje, ki nam jih razkriva v grozdju. V vsakem grozdu se zrcalijo posebnosti prekmurskega okoliša, ki ga odlikujejo neokrnjena narava, neskončno število sončnih dni, dobrota, prijaznost in gostoljubnost tamkajšnjih ljudi. Grozdje je skrbno in natančno ročno obrano. Prav zato je vsak kozarec vina Marof edinstven. Z duhom tradicije vas popelje v čarobno preteklost, s svežino in iskrivostjo pa daje značaj sedanjosti.

Mačkovci 35
9202 Mačkovci
Slovenija
T: +386 2 55 61 810
F: +386 2 55 61 831
info@marof.eu
www.marof.eu