Hotel Barbat je bil po oceni gostov najbolje ocenjeni hotel na otoku Rabu v letu 2005. Gostom želijo ustreči v vsem in jim ponuditi le najboljše.

Villa hotel Barbat je stara kamena vila iz petdesetih let prejšnjega stoletja. V zadnjih letih so jo popolnoma prenovili, in sicer tako, da so pri tem ohranili čar in lepoto preteklih časov, s čimer je spet pridobila prvotno podobo.

Znotraj cvetlične terase je pokrita hišica z velikim akvarijem z morskimi ribami in raki. Če se boste sprehodili po drevoredu oljk, se boste srečali z zgodovino Mediterana. Na to vas bodo spomnile amfore, stare več kot dva tisoč let, lesene preše za predelavo oljk in kamene posode za shranjevanje olja. V takšnem okolju se lahko začne vaš kulinarični užitek v à la carte polpenzionski ponudbi.

V središču Barbata se tik ob cerkvi in morski obali na temeljih nekdanjega benediktinskega samostana nahajata družinski hotel in restavracija Barbat. Tukaj se boste srečali z duhom že malo pozabljenih časov, izvirnosti in miru, ki jih zaokrožijo stara kamena arhitektura in dišeča mediteranska zelišča.

Villa & Gourmet Restaurant

Posebnost njihove ponudbe je jed, ki nastane kot plod trenutne zamisli glavnega kuharja. Ta je vezana na dnevno svežo ribo, meso in zelenjavo z otoške tržnice. Še žive jastoge ali morske rake lahko izbirate po lastni želji iz akvarija, ki je v restavraciji. Sami pridelujejo olivno olje in gojijo zelišča. Tako ustvarjanje jedi kot tudi vinska karta so zamišljeni s poudarkom na izkušnjah in posebnostih otoške kuhinje.