Tubes Radiatori, radiatorji in ogrevalni izdelki, ki bivanju dodajo delček dizajna. Da bi čim bolj izkoristili bivalni prostor, je nujno, da pozornost posvetite detajlom in predmetom, ki ga odlikujejo. Tubes Radiatori so prevzeli to idejo, na podlagi katere oblikujejo radiatorje in ogrevalne izdelke – to so izdelki, kjer se funkcionalnost in estetika zlijeta v mnoštvo oblik in edinstvenih kompozicij, oblikovanih kot delci arhitekturne strukture, ki jih odlikujeta močna osebnost in velika zmožnost ugajanja načinu opremljanja. Vse to zahvaljujoč modularnosti in možnosti prilagajanja kupcu. Na ta način Tubes Radiatori dodajo osebnost in prefinjenost vsakemu bivalnemu prostoru, s čimer ga naredijo bolj domačega in edinstvenega.

add-On, dizajn Satyendra Pakhalé

add-On predstavlja sintezo dizajna in tehnologije. Je plod jasnega dolgoročnega koncepta načrtovanja, ki so ga izpopolnili z ogrevalno sposobnostjo zaščitene znamke Tubes. Odlikuje ga prijazna osebnost, kar ga naredi v predmet prožnega in raznovrstnega opremljanja. Obstaja veliko kompozicijskih možnosti, kjer ostane dovolj prostora za raznovrstne kreativne rešitve, hkrati pa zadosti tako ogrevalnim zahtevam kot tudi zahtevam načina opremljanja.

add-On lahko steni doda značaj, lahko pa nastopa kot del razdelitvenega elementa. To možnost omogoča posebna opora v steni, ki iz radiatorja naredi zelo učinkovito, v notranjo strukturo integrirano ploščo.

Agorà, dizajn Nicola De Ponti

Odličen za prenove, tako tradicionalne kot tudi sodobne. Agorà združuje raziskave in tehnološke inovacije, s čimer vsaki sobi v domu ponuja odlično rešitev. V celoti je narejen iz recikliranega aluminija. Model Agorà odlikuje estetska vsestranskost, ki jo omogoča možnost rokovanja z raznimi modeli, zaključki in barvami, začenši s prikimavanjem tradicionalnim litoželeznim radiatorjem. Glede na zahteve in okus stranke lahko ta model skladno sovpada tako s tradicionalnimi tipi, lahko pa se spopade tudi z zahtevnejšimi arhitekturnimi zahtevami, s čimer oblikovalcu omogoči popolno svobodo.

Milano, dizajn Antonia Astori in Nicola De Ponti

Skupaj z močno osebnostjo sta velika fleksibilnost pri vgradnji in modularnost glavna aduta modela Milano, s čimer postane zelo raznolik dodatek opremi.

Milano ponuja širok izbor možnosti opremljanja z zelo izrazno močjo. Tudi z vidika tehničnosti ponuja raznolikost, saj je dobavljiv tako v hidravlični kot tudi električni različici, hkrati pa je na voljo več različnih modelov: stenski, prosto stoječ, stropna različica.

Origami, dizajn Alberto Meda (novo za 2016)

Predstavljen je bil aprila 2016 na Salone Internazionale del Bagno. Radiator origami plug & play je na voljo v treh različicah in je tako primeren za vsako sobo v hiši: prosto stoječa različica vam omogoča, da ogrejete in razdelite prostore tako kot prava španska stena; »totemsko« odlikuje skulpturna in monumentalna navzočnost; stenska, bodisi z enojnim bodisi z dvojnim modulom, pa združuje funkcijo radiatorja s funkcijo ogrevanega droga za brisače.

Rift, dizajn Ludovica + Roberto Palomba z Matteo Fiorini

Rift je modularni, na podlagi sestavnih delov narejen radiator. Oblikovan je z namenom, da zadosti prilagoditvenim zahtevam vsakega oblikovalca. Sestavljen je iz dveh modulov ekstrudiranega aluminija. Sestavimo ga lahko ležeče ali pokončno, poravnano, neporavnano, invertno, da lahko na ta način oblikujemo simetrične in asimetrične kompozicije. Njegovo raznovrstnost še dodatno bogati linija dodatkov, ki vključuje police, kar naredi radiator odličen za dnevne sobe ali spalnice, in ogrevalne droge za brisače, kar ga naredi idealnega za kopalnice. Rift je na voljo v električni in hidravlični različici.

Odlična, patentirana tehnična inovacija glede na vgradnjo radiatorja, ki je preprostejša od tiste pri tradicionalnih radiatorjih, je tista lastnost modela Rift, ki iz njega naredi odlično izbiro za prenove.

Scaletta, dizajn Elisa Giovannoni

Nomadski, ikonski, pop. Scaletta je večfunkcijski grelnik plug&play, ki ga ni treba vgraditi in ga zato lahko premikamo iz sobe v sobo. Po potrebi ga lahko vzamemo s seboj, ko se selimo ali pa kadar gremo na dopust. Lahko ga uporabimo povsod: v kuhinji in kopalnici kot ogrevalni drog za brisače, za segrevanje oblačil v spalnici ali pa v dnevni sobi, da z njim odženemo spomladanski ali jesenski hlad. Njegovo prilagodljivo naravo dopolnjuje dizajn, ki je zelo oddaljen od tradicionalnih oblik klasičnih radiatorjev.

Na voljo je tudi stenska različica.

Soho, dizajn Ludovica in Roberto Palomba

V tem dizajnu še naprej živi šarm izvirnosti, saj komponenta, ki oddaja toploto, izhaja iz prvotnega tehničnega videza, kar ga naredi za odličen dodatek znotraj sodobnih prostorov.

V radiatorju Soho so predstavljeni horizontalni in vertikalni elementi, v celoti izdelani iz aluminija. Osrednja lastnost modela je velik prihranek vode, saj jo v primerjavi s tradicionalnim tubularnim radiatorjem porabi približno 75 odstotkov manj, pri čemer pa toplotni izkupiček ostane enak. To pomeni, da Soho zadostuje vsem merilom za uvrstitev v skupino ekološko trajnostnih izdelkov, saj zagotavlja nizko porabo energije, hkrati pa je narejen iz recikliranih materialov.

Square, dizajn Ludovica in Roberto Palomba

 

Square odlikuje svetilnost iz aluminija narejene strukture, pri čemer je njegova debelina le 22 milimetrov. Čez to površino se toplota idealno razprši. Square je na voljo v pravokotni in kvadratni obliki, da zadosti potrebam vertikalne oziroma horizontalne postavitve. Na voljo sta hidravlična in električna različica, več barv in velikosti pa omogočajo kar najvišjo stopnjo individualne prilagoditve notranjega oblikovanja kot tudi zadosten toplotni izkupiček v večjih sobah.

t.b.t., dizajn Ludovica in Roberto Palomba

t.b.t. izhaja iz naše želje po prikazu osebnosti ameriških industrijskih prostorov. t.b.t. ima videz preproste cevi, prevlečene s kromirano medenino. Na voljo je v stenski različici, tako za horizontalno kot tudi vertikalno postavitev, in prosto stoječi s podporno osnovo. Elementi so na voljo z naslednjimi premazi: polirani krom, črni nikelj in polirana pločevina ter v več kot 260-ih barvah. Na voljo je hidravlična, električna in kombinirana različica.

Trame, dizajn Stefano Giovannoni

Trame odlikuje sveža interpretacija tradicionalnega tubularnega jeklenega elementa, s katerim rokujemo kot z barvnimi nitmi, ki si sledijo skozi osnovo in votek ter so postavljene tako horizontalno kot vertikalno.

Trame je na voljo v hidravlični, električni in kombinirani različici, v več kot 260-ih barvah spektra RAL ter s posebnimi nagubanimi belimi ali biserno črnimi premazi.